Promo Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Het voordeel van een sportmaatje

Het voordeel van een sportmaatje

 

Loop jij ook het liefst een aantal dagen per weken lekker te pompen in de sportschool, zodat je tijdens de zomermaanden je getrainde en vooral fitte lichaam aan iedereen op het strand kunt laten zien in je fantasie bikini? Dan is dit natuurlijk ontzettend knap. Wanneer je altijd alleen sport, dan kan het ook wel eens saai worden. Het hebben van een sportmaatje is dan wel zo gezellig. Niet alleen voor het sociale aspect, maar wat dacht je van de praktische kant? Zo kunnen jullie elkaar helpen wanneer het moeilijk wordt en motivatie wanneer de één dreigt te falen. Je hoeft niet direct beste vrienden te zijn buiten de gym, maar tijdens het sporten is het wel prettig dat je iemand hebt waarmee je kunt optrekken. Om je een idee te geven welke voordelen het hebben van een sportmaatje nog meer heeft, hebben we nog een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet.

 

Je kunt zwaarder trainen

 

Wanneer jij alleen traint, dan heb je toch een bepaalde rem. De kans dat jij bij het bankdrukken nog net even die laatste rep meepakt, terwijl je weet dat de kans bestaat dat je het niet gaat lukken is natuurlijk vrij klein. Je zit er niet op te wachten dat die stang met zware gewichten op je borst blijft liggen. Door het hebben van een sportmaatje is dit natuurlijk verleden tijd. Zo kun je namelijk tot het gaatje gaan omdat je toch weet dat je maatje die achter je staat je in geval van nood kan helpen. Alleen dit gevoel al is vaak voldoende om toch die laatste rep er nog even uit te persen en dat vaak ook nog eens zonder enige vorm van hulp

 

Gezellig

 

Vooral vrouwen vinden het gezellig dat ze tijdens het sporten kunnen praten over vanalles en nogwat. Zo kunnen ze bespreken welke anita care bh de ander draagt en ook welke cupmaat je nu eigenlijk hebt. Daarbij komt dat vrouwen vaak ook buiten de sportschool er nog een vriendschappelijk band op nahouden, terwijl dit bij mannen vaak helemaal niet het geval is. Toch zijn er ook genoeg mannen die het gezellig vinden om te kunnen trainen met een sportmaatje. Soms is het ook gewoon fijn dat je je verhaal even kwijt kunt aan iemand die een keer niet zo heel erg dichtbij je staat. Schaam je hier daarom dus ook absoluut niet voor, want je bent echt niet de enige.