Promo Zakelijk
Image default
Auto-industrie

Houden honden van kussens?

Houden honden van kussens?

Houden honden van kussens? Hoewel het onduidelijk is of elke pup het fijn vindt om in een zacht, donzig kussen te liggen, zijn er aanwijzingen dat veel honden dat wel doen. Honden die in een comfortabele omgeving liggen – zoals op een bed met kussens – worden meestal gelukkiger en meer ontspannen. Bovendien kunnen hondenkussen helpen ontstekingen en pijn in de gewrichten van honden te verminderen.

Honden kunnen genieten van een goed kussen, maar er is één belangrijk voorbehoud: niet alle kussens zijn gemaakt voor honden. Als uw hond probeert te eten of te kauwen op een kussen, kan dit gevaarlijk zijn en leiden tot darmverstoppingen. Voordat u uw hond een nieuw kussen geeft, moet u de beoordelingen lezen en de afmetingen van de verschillende modellen vergelijken om er zeker van te zijn dat het de juiste maat is voor uw huisdier.

Moet mijn hond op een kussen slapen?

Er zijn een paar dingen te overwegen bij het beantwoorden van deze vraag. De eerste is wat voor soort hond u heeft. Honden die de neiging hebben om op hun zij te slapen of honden met een kortere snuit liggen misschien beter op een kussen.

De volgende overweging is de grootte van de hond. Een grote hond kan te veel ruimte innemen op een klein kussen, waardoor hij het moeilijk krijgt. Sommige mensen geloven dat het schadelijk is voor een hond om op een kussen te slapen omdat ze daardoor orthopedische problemen kunnen krijgen, terwijl anderen beweren dat slapen op een zacht oppervlak gunstig kan zijn voor honden met gewrichtspijn of andere gezondheidsproblemen. Uiteindelijk is de beslissing om uw hond al dan niet op een kussen te laten slapen aan u en uw dierenarts.

Waarom slaapt mijn hond graag op mijn kussen?

Als uw hond ’s nachts op uw bed springt en probeert uw kussens in te pikken, vindt u dat misschien vervelend en lastig. Iets minder dan de helft van alle hondenbezitters laat hun huisdier bij hen slapen. Af en toe kan dit gedrag vervelend zijn, maar er zijn verschillende redenen waarom uw hond uw kussen als bedje blijft gebruiken. Het is ontspannend om op uw kussen te slapen, en het is ook een manier voor hen om u te beschermen!

Eén reden zou kunnen zijn dat ze comfort en veiligheid zoeken. Honden zien hun mensen vaak als hun roedelleiders, en door naast u te slapen of uw geur in te ademen, proberen ze onbewust zo dicht mogelijk bij u te zijn. Een andere mogelijkheid is dat uw hond zich op zijn gemak probeert te voelen. Honden hebben vaak graag iets zachts en donzigs om hun hoofd op te laten rusten, en uw kussens passen daar perfect bij!

Hunkeren naar veiligheid

Net als mensen hebben honden bepaalde geuren waardoor ze zich veilig voelen. Wij kunnen genieten van de geur van lavendel of zelfs van vers gemaaid gras. Geuren vertellen onze hersenen dat alles goed komt. Als honden hun baasje ruiken, voelen ze zich veilig. Studies tonen aan dat de hersenen van honden sterker reageren op de geur van de eigenaar dan op andere geuren. Uw geur is de troost voor uw hond en dit is nuttig voor angstige honden om zich dicht bij u te voelen. Het is gebruikelijk dat honden op uw kussen slapen als u er niet bent. Zelfs als u momenteel niet in uw bed ligt, beschouwen ze u als een veilige plek en vertrouwen ze erop dat u hen beschermt.

U beschermen

Ook al is het kussen een veilige plek, uw hond doet misschien meer dan alleen zich veilig willen voelen. Ongeacht hun grootte, honden zijn uiterst beschermend voor hun baasjes. Door op uw kussen te slapen, kunnen ze u ’s nachts controleren. Veel honden controleren zelfs de ademhaling van hun baasje om er zeker van te zijn dat alles in orde is. Als roedeldieren willen ze dat iedereen om hen heen veilig blijft.

In de slaap is je kwetsbaarheid voor gevaar het grootst. Je kunt ze zien als je beschermengelen, die je behoeden voor kwaad. Dit gedrag komt vaker voor bij waakzame rassen. Als uw kind een baby is, willen ze misschien in hun kamer slapen. Dit komt omdat ze begrijpen dat een baby het kleinst is en de meeste bescherming nodig heeft.

Hun territorium afbakenen

Het is mogelijk dat uw hond denkt dat hij de baas is. Zijn er dominante uitingen over u of zelfs andere mensen in uw huis? Gedraagt uw hond zich agressief tegenover anderen of pest hij hen weg van activiteiten? Dit is een teken dat uw hond meer training nodig heeft en u niet ziet als een gerespecteerd lid van de roedel. Uw kussen is gemarkeerd met hun geur als ze erop slapen. Dit is een teken aan andere mensen dat deze plek exclusief van hen is. Dit soort gedrag is onaanvaardbaar en moet worden gecorrigeerd voordat het erger wordt. Markeren gebeurt niet alleen op kussens. Uw hond kan territoriaal worden over zitplaatsen op de bank, plaatsen in huis, etensbakken en zelfs locaties in uw tuin.

Hechting met u

Veel mensen geloven dat honden graag op kussens slapen omdat ze zich dan dichter bij hun menselijke metgezellen voelen. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat honden sociale dieren zijn die zich nauw verbonden voelen met hun familie, en tijd doorbrengen op of nabij het hoofd van een persoon zorgt ervoor dat ze zich meer verbonden en comfortabel voelen.

Ga naar Suus dierenverzorging voor informatie over dierenverzorging!