Promo Zakelijk
Image default
Auto-industrie

Praten en typen tegelijkertijd

Soms kun je sneller praten dan typen en zou je willen dat je je gedachten direct op je scherm kon zien. Dat kan gelukkig ook. Met Dragon medical. Dit is een variant spraakherkenning die zich specialiseert in vakjargon van de medische sector. Op spraakherkenning.nl kun je ook andere gerichte spraakherkenning vinden die misschien meer thuis is in de sector waar jij in werkt. Het maakt hoe dan ook het leven gemakkelijker. Je kunt je gedachten of aantekeningen opnoemen en direct laten transcriberen. Dat gaat met technologie sneller dan met een assistente, die misschien ook belangrijke aspecten van je verhaal overslaat om snel genoeg zo veel mogelijk uit te typen. 

 

Vakjargon in Dragon medical

Speciaal voor het medische vak is dus Dragon medical ontwikkeld. Deze spraakherkenningssoftware is bekend met de vaktermen. Vaak is dat bij generieke spraakherkenningssoftware een probleem. Vaktermen worden niet herkend zoals ze bedoeld zijn en daardoor anders opgeschreven. Dan heb je er nog een taak aan om deze fouten uit de transcripties te halen. Met Dragon medical heb je dit probleem dus niet, omdat vaktermen ook bekend zijn, worden deze netjes getranscribeerd en hoef je je aantekeningen niet na te lopen op dit soort fouten. 

 

Andere sectoren

Naar Dragon medical vind je op de site nog meer gerichte spraakherkenningsproducten. Voor verschillende sectoren is namelijk passende software ontwikkeld. Niet alleen in medische beroepen en sectoren loop je tegen het probleem van vakjargon aan. Ook in de juridische sector bijvoorbeeld heb je hier veel mee te maken, evenals in het onderwijs. Het omgaan met de software kun je aan de hand van een training leren. Zo profiteer je ook het meest van de functies van de software. De software is namelijk in staat te leren van de fouten die gemaakt worden in transcripties, zolang je deze via de software verbetert en niet zelf handmatig achteraf.