Promo Zakelijk
Image default
Auto-industrie

Vijf redenen waarom een taxi zo handig is!

Veel mensen hebben een autorijbewijs en gebruiken dagelijks een auto naar het werk of naar een andere afspraak. Toch is het niet altijd praktisch om de auto te gebruiken en is er ook zeker een categorie mensen zonder rijbewijs of zonder auto. Vooral voor oudere mensen en voor kinderen met een handicap die naar een speciale school of iets dergelijks gaan, wordt een taxi veel ingezet. Toch kan een taxi echt door iedereen gebruikt worden en het kan echt superhandig zijn, vooral wanneer de auto zeer weinig gebruikt wordt. Daarom vijf redenen waarom een taxi zo handig is:

 

1.     Er hoeft geen auto aangeschaft te worden en op de weg te worden gehouden. Dit scheelt wegenbelasting wat structureel niet betaald hoeft te worden en brandstofkosten;

2.     Het scheelt ook onderhoudskosten. Een taxibedrijf zorgt zelf voor het onderhoud van de auto’s;

3.     Een taxi kan mensen echt overal naar toe brengen en alle bagage meenemen die nodig is:

a.     Voor een reis naar het vliegveld, waar de eigen auto dus niet hoeft te blijven staan, 

b.     Naar ziekenhuizen, waarvoor de bezoeker in dat geval geen parkeerkosten hoeft te betalen;

c.     Voor zakelijke afspraken, zodat tijdens de rit gewerkt kan worden;

d.     Voor een avondje uit, zodat de gebruiker een drankje kan nemen zonder zich zorgen te hoeven maken dat diegene nog moet rijden;

e.     Naar een evenement of festival, zodat de gebruiker zich geen zorgen hoeft te maken over de eigen geparkeerde auto, enz.;

4.     Het taxibedrijf zorgt er zelf voor dat de auto’s schoon zijn. Hier steken zij tijd en energie in;

5.     Indien met veel personen gereisd wordt, heeft het taxibedrijf hier geschikte auto’s voor. Zij beschikken vaak over busjes waar negen personen in passen. Dit betekent dat er met groepen tot acht personen gereisd kan worden. De chauffeur is immers de negende persoon.

 

Nu kost een taxi natuurlijk geld, net zoals een eigen auto geld kost. Vaak hebben taxicentrales duidelijke tarieven: meestal wordt er gewerkt met een starttarief en een kilometertarief. Indien er regelmatig vaste ritten worden uitgevoerd, kunnen er soms vaste prijzen worden afgesproken. Soms kan een taxi wachtgeld rekenen, indien een taxi ergens op de gebruiker moet wachten. Voor een betaalbare taxi Veenendaal, kan je terecht bij Taxitims. Er kan nog een verschil in prijs zitten in het feit of er van een gewone auto of van een busje gebruik wordt gemaakt. 

 

Oudere mensen die niet zelf kunnen autorijden, kunnen vaak via hun gemeente een vergoeding voor het gebruik van taxi’s aanvragen en ontvangen. Zo zijn zij toch mobiel en wordt, tegen een maximum aan kilometers, hun taxigebruik vergoedt. Voor kinderen met een handicap die gebruik maken voor taxivervoer naar hun school of zorgafspraak, is meestal ook een budget bij de gemeente beschikbaar. 

 

Vrijwel bij iedereen in de regio zit vaak een taxicentrale die goede service verleent. Het is zeker de moeite waard om van een taxi gebruik te maken, indien het niet praktisch is om met eigen vervoer te gaan. Soms moet een taxi echt op tijd gereserveerd worden, maar het is ook mogelijk om ad hoc een taxi te regelen. Er moet rekening gehouden worden met een aanrijdtijd, wanneer ad hoc een taxi geregeld wordt. 

 

Dus wanneer een avondje uit, een evenement, een (vlieg)vakantie, een zakelijke trip of een ziekenhuisbezoek in het vooruitschiet ligt, Is het de overweging waard om gebruik te maken van een taxi. Een taxi kan echt ontzettend veelzijdig worden ingezet.