Promo Zakelijk
Image default
Auto-industrie

Waterontharders en waterbesparing

Water is een waardevolle hulpbron die we dagelijks gebruiken, van het douchen en schoonmaken tot het koken en drinken. Het is dan ook van groot belang om bewust met water om te gaan en verspilling te vermijden. Een van de manieren waarop we water kunnen besparen, is door het gebruik van waterontharders. Een waterontharder kopen in Bergen op Zoom biedt namelijk talloze voordelen en dit artikel gaan we daarop in, waarbij we vooral aandacht hebben voor waterbesparing dankzij het apparaat.

Wat zijn waterontharders?

Laten we beginnen met een korte introductie van wat waterontharders zijn en hoe ze werken. Waterontharders zijn apparaten die ontworpen zijn om de mineralen calcium en magnesium uit het water te verwijderen, waardoor het water zachter wordt. Dit proces staat bekend als ionenuitwisseling. In plaats van calcium- en magnesiumionen worden natriumionen aan het water toegevoegd. Het resultaat is zacht water dat minder neiging heeft tot kalkaanslag en opbouw van mineralen.

Minder schoonmaak- en onderhoudswerk

Een van de manieren waarop waterontharders waterbesparing mogelijk maken, is door het verminderen van de behoefte aan schoonmaak- en onderhoudswerk. Hard water staat erom bekend dat het kalkaanslag achterlaat op kranen, douchekoppen, glazen en andere oppervlakken. Dit vereist frequent reinigen en veelvuldig gebruik van reinigingsmiddelen. Met zacht water wordt de vorming van kalkaanslag geminimaliseerd, wat resulteert in minder inspanningen en een lager waterverbruik.

Minder wasmiddel en zeep nodig

Een ander voordeel van zacht water is dat het efficiënter reageert met zeep en wasmiddelen. Hard water kan de effectiviteit van zeep verminderen, wat leidt tot het gebruik van meer product om het gewenste schoonmaak- of wasresultaat te bereiken. Met zacht water heb je minder zeep en wasmiddel nodig om schuim te produceren en je kleren en servies schoon te maken. Dit vertaalt zich in waterbesparing en lagere kosten voor schoonmaakproducten.

Beter voor je huid

Nog een mooi voordeel waterontharders: zacht water is beter voor je haren en je huid. Niet alleen heb je minder shampoo nodig, omdat zacht water producten beter laat presteren. 

Doordat er minder kalk in het water zit, zijn je haren schoner en glanst het beter. Ook krijg je een schonere huid, waardoor verschillende aandoeningen kunnen verminderen. Denk aan acne, jeuk of eczeem.