Promo Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

3 SEO tips voor jouw nieuwe website

Veel ondernemers begrijpen dat een goede website tegenwoordig onmisbaar is om potentiële klanten te kunnen bereiken. Maar met alleen een mooie lay-out van je nieuwe bedrijfswebsite ben je er nog niet. De website moet ook technisch goed in elkaar zitten, en klanten moeten snel de informatie kunnen vinden die ze zoeken. Denk bijvoorbeeld aan de openingstijden en de contactgegevens. Wanneer jouw website aan alle eisen voldoet, is het tijd om je te verdiepen in de seo, oftewel de zoekmachine optimalisatie. Een goede seo zorgt ervoor dat jouw website goed te vinden is in online zoekmachines, waardoor je meer nieuwe klanten kunt binnenhalen. Om je een beetje op weg te helpen staan in dit artikel drie goede seo tips voor je op een rijtje. En vind je het allemaal toch te ingewikkeld? Dan kun je altijd een gespecialiseerd bedrijf zoals DoubleSmart om hulp vragen.

 

Zorg voor een goede mobiele website

Eerlijk is eerlijk: we zoeken belangrijke informatie steeds vaker op via onze mobiele telefoon. Het is immers makkelijker om even snel je telefoon te pakken dan je laptop. Online zoekmachines houden hier dan ook rekening mee, en beoordelen websites tegenwoordig niet meer alleen op desktop maar ook op mobiele websites. Omdat mobiele telefoons een smaller scherm hebben, hebben ze vaak een ietwat andere lay-out als de desktop versie. Geen zorgen! Wanneer je een professionele webdesigner hebt ingehuurd zal deze vaak zowel een desktop als een mobiele versie van jouw website ontwikkelen. Met de juiste hulp hoef jij je hier dus vrijwel geen zorgen over te maken.

 

Een gebruiksvriendelijke website

In de inleiding hebben we het al even kort gehad over het belang van een gebruiksvriendelijke website. Dit is niet alleen belangrijk voor de (potentiële) klanten die je wilt bereiken, maar ook voor de seo. Online zoekmachines beoordelen namelijk de kwaliteit van jouw website op meerdere vlakken. Een belangrijk onderdeel van deze kwaliteitscontrole is de tijd die mensen besteden op jouw website. En we weten allemaal hoe snel we een website wegklikken wanneer we niet meteen kunnen vinden wat we zoeken. Het is daarom van groot belang dat je jouw website overzichtelijk indeelt, en alle belangrijke informatie gemakkelijk vindbaar maakt. Klinkt dit allemaal wel heel ingewikkeld en moeilijk? Geen zorgen! Gespecialiseerde bedrijven zoals bijvoorbeeld DoubleSmart kunnen je hierbij helpen.

 

Zorg voor mooie afbeeldingen en foto’s

Met de groei van sociale media is het belang van online afbeeldingen enorm toegenomen. Mooie foto’s mogen daarom ook niet ontbreken op ons lijstje met belangrijke seo tips. Een goede website bestaat namelijk niet langer alleen maar uit pakkende teksten en informatie. Foto’s, afbeeldingen en infographics zijn tegenwoordig onmisbaar. Ze zijn niet alleen belangrijk om je klanten een goede impressie te geven van jouw bedrijf en jullie werkwijze, maar ook om de vindbaarheid van jouw website te verbeteren. Zo kun je bij de meeste online zoekmachines tegenwoordig ook zoeken op afbeeldingen. Zorg er daarom voor dat bij iedere tekst die je op jullie website plaatst, minimaal één bijpassende foto staat afgebeeld.