Promo Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Fietsen gebruiken voor bezorging, hoe zit dat?

Fietsen gebruiken voor bezorging, hoe zit dat?

Op dit moment worden er in bijna alle sectoren bezorgactiviteiten uitgevoerd. Nu je alles online kunt kopen, zorgt dit er automatisch voor dat de leveringsactiviteiten van producten de straten erg druk maken. Wanneer de wegen verstopt raken, heeft dit natuurlijk ook gevolgen voor je leveringsproces. Daarom is het het overwegen waard om een ​​fiets te gebruiken voor bezorging. Er zijn veel soorten en maten fietsen die passen bij de verzend behoeften van je bedrijf, zoals de herenfiets 28 inch. Met een kleine aanpassing aan de achterkant kun je de bestellingen van je klanten op tijd met de fiets bezorgen zonder vast te komen te zitten in het verkeer. In vergelijking met auto’s of motorfietsen zijn fietsen flexibeler op de weg. Fietsen kunnen tussen wachtrijen van andere voertuigen glippen. Daarnaast kun je, als de hoofdroute niet meer berijdbaar wordt geacht, gemakkelijk en snel op zoek gaan naar andere alternatieve routes. Bedenk ook wat je kunt krijgen als je investeert in een elektrische fiets. Klanttevredenheid dankzij een soepel en op tijd bestel- en leveringsproces zal voortdurend bijdragen aan de winst en het soepele verloop van je bedrijf.

De voordelen van fietskoeriers

Het gebruik van een fiets voor bezorging bied je verschillende voordelen, waaronder dat verzending per fiets voordeliger is. Vooral voor kleine ondernemers is het gebruik van een fiets voor bezorging een geweldige oplossing omdat het goedkoper is dan het gebruik van een busje. Bedenk hoe je verzendkosten en onderhoudskosten voor bestelwagens maakt. Om nog maar te zwijgen van het feit dat als het busje kapot gaat, de kosten natuurlijk hoger zullen zijn. Daarvoor zal veel meer geld uit je portemonnee moeten komen. Bovendien kunnen bestelwagens in drukke verkeersomstandigheden gemakkelijk vast komen te zitten in verkeersopstoppingen. Dit leidt tot vertragingen met je levering en je kunt mogelijk niet continu aan consumenten uitleggen waarom hun bestellingen niet op tijd zijn aangekomen. Door gebruik te maken van de fiets heb je niet al te veel last van files. Een ander voordeel van het gebruik van een fietskoerier is dat de fiets in vergelijking met gemotoriseerde voertuigen een milieuvriendelijk vervoermiddel is. Er is veel luchtvervuiling die wordt veroorzaakt door voertuigdampen, dus het is passend dat je als ondernemer een bijdrage levert door een bedrijf te runnen dat meer verantwoordelijk is voor ecologische duurzaamheid.

De nadelen van fietskoeriers

Elke keuze die je maakt zal zijn voor- en nadelen hebben. Na de voordelen van fietskoeriers te hebben besproken, is het nu tijd om uit te zoeken wat de nadelen zijn. Dit moet je weten zodat je kunt anticiperen op alle mogelijke risico’s die deze nadelen met zich meebrengen. De nadelen van het gebruik van de fiets als transportmiddel voor bezorging zijn de beperkte capaciteit en afstand, die alleen geldt voor diensten die zich nog binnen de stad bevinden. Daarom wordt bezorging per fiets alleen aanbevolen voor lokale bedrijven en kleine en middelgrote producten, zoals het bezorgen van je online gekochte kapten and son fyn tas of om eten te bezorgen. Een ander nadeel is dat als het plotseling regent, de fietser en bagage nat worden. Zelfs als je een gesloten doos of container gebruikt, is het mogelijk dat het water doorsijpelt en het product nat maakt als deze constant wordt blootgesteld aan water. Daarnaast kan ook het risico op vallende voorwerpen optreden. Je moet daarom anticiperen en extra bescherming nemen bij fietskoeriers om de consument niet teleur te stellen.