Promo Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Slimme opslag voor ondernemers

Opslag en logistiek zijn twee uitdagingen waar een ondernemer die handelt in goederen altijd voor komt te staan. Waar sla je iets op, hoe sla je het op en hoe zorg je ervoor dat alles praktisch, efficiënt en werkbaar wordt opgeslagen? Laten we beginnen met de goederen die je hebt, wat voor soort goederen zijn het (lang, groot, klein, breekbaar etc.) en hoe lang sla je ze gemiddeld op? Of gaat het om dagelijkse in- en uitvoer van goederen in een magazijnopstelling? Laten we de mogelijkheden op een rijtje zetten. 

Opslag van kleinere producten

Bij veel ondernemers gaat het vaak om een grijpvoorraad (snel verkopende, kleinere producten). Een veel gebruikte opslagmethode daarvoor is een legbordstelling. Een legbordstelling is te verkrijgen in diverse afmetingen en wordt gebruikt voor de opslag van kleinere producten. Een legbordstelling is van staal en makkelijk aan te passen aan de wensen die je hebt en de oppervlakte die het moet beslaan. Het is een erg sterk systeem die zelfs kan worden gemaakt in 2 verdiepingen. Je kan ook een tussenvloer op de stelling plaatsen. Zo creëer je nog meer ruimte. 

Hoe is een legbordstelling opgebouwd?

Een legbordstelling is opgebouwd uit verschillende elementen. Standaard is dit met stijlen, legbordtraversen, legborden en kruisschoren. Als dit niet voldoet voor jouw opslag kan het legbordstelling systeem worden uitgebreid met bijvoorbeeld deursets, ladenblokken, verdeelschotten, achterwanden en kopwanden. Zo blijf je flexibel en kun je meerdere soorten producten opslaan in de legbordstelling. 

Ook geschikt  voor archieven

Los van magazijnruimtes en lange termijn opslag van goederen is een legbordstelling ook uitermate geschikt voor kantoorarchieven. Een legbordstelling is een bijzonder stabiele en stevige stelling die zonder probleem het gewicht van je archief aankan. Ondanks dat er steeds minder met papier wordt gewerkt ontkom je er momenteel nog niet helemaal aan en alles wat je op papier hebt moet je minimaal 5 jaar bewaren. Dat zijn heel wat ordners en die moeten toch ergens opgeborgen worden. In dat geval is een legbordstelling een praktische uitkomst. 

En als presentatiestelling of voor winkels

Ook winkels maken regelmatig gebruik van legbordstellingen, denk aan de ‘sale’-perioden waar je vaak bakken op stellingen ziet staan of rijen schoenen in stellingen ziet. Tevens is het praktisch voor etalage inrichting, een uitverkoophoek of als presentatiestelling. Vanwege het basic en praktische design kan het voor vele doeleinden gebruikt worden. De stellingen zijn flexibel vorm te geven en dat maakt het een goede investering. Je hebt nu bijvoorbeeld maar een stelling nodig, maar je bedrijf groeit en groeit en soms sneller dan je denkt. Dan kan je met gemak een tweede stelling plaatsen, deze verbinden met de eerste en je hebt op een snelle manier meer ruimte. Breidt je het soort van producten uit? Dan kan je ook de stellingen daarop aanpassen. Met bijvoorbeeld lades, bakken of verdeelschotten. 

Of gewoon voor thuis

Omdat de legbordstellingen van staal zijn, passen deze ook prima in een privé sfeer. Een legbordstelling als alternatief voor een kast bijvoorbeeld in de woonkamer. Past perfect bij een loft  of industriële interieurstijl. Door er een kruisschoor achter te plaatsen is de stelling vanuit praktisch oogpunt stabieler, maar vanuit een esthetisch oogpunt is de stelling een stuk ‘stoerder’.