Promo Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Voel jij je onveilig in huis?

Iedereen verdient het om zich veilig te voelen in huis. Hier moet je tot rust kunnen komen en je even helemaal kunnen afsluiten van je zorgen. Toch is dit niet voor iedereen weggelegd. Als je in een onveilige buurt woont zou je angst kunnen hebben voor inbraken of ongewenste gasten. In dat geval is het van belang om je huis extra te beveiligen, door bijvoorbeeld toegangscon0trole te installeren. 

Ook voor particulieren toegangscontrole

Meestal wordt toegangscontrole ingezet bij bedrijven om waardevolle producten te beschermen. Enkel bevoegden kunnen het pand betreden doordat ze herkent worden door het systeem van de toegangscontrole. Dit soort apparatuur is niet alleen geschikt voor bedrijven, maar kan ook prima worden ingezet bij je eigen woning! Onder toegangscontrole wordt meerdere apparatuur verstaan, al kennen ze ieder hetzelfde principe: enkel de mensen die in het systeem staan kunnen je deur openen. Je kunt ervoor kiezen om alleen jezelf in het systeem te zetten, maar je zou ook je familie of vrienden toe kunnen voegen. Het is maar net waar jij je veilig bij voelt.

Uit welke apparatuur voor toegangscontrole kan ik kiezen?

Zoals hierboven werd benoemd zijn er meerdere opties voor toegangscontrole. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het monteren van elektrische sloten: deze sloten gaan open als je in de buurt komt van de deur. Het slot herkent de sleutel in je zak en zal voor je opengaan. In plaats van een sleutel zou je ook je telefoon kunnen koppelen aan de toegangscontrole. Deze sloten zijn niet open te kraken zoals cilindersloten en zijn daardoor een stuk veiliger. 

Ook kun je kiezen voor de nieuwste technologie om je woning te beschermen. De apparatuur is erg geavanceerd, maar zorgt voor optimale beveiliging. Zo heb je gezicht scanners, irisscanners en vingerafdrukscanners. De toegangscontrole kijkt naar fysieke kenmerken die per individu verschillen. Het is dus onmogelijk voor buitenstaanders om naar binnen te treden. 

Toegangscontrole voor bedrijven

Als je toegangscontrole hebt geïmplementeerd in je bedrijf, is het ook een mogelijkheid om tijdsregistratie in te zetten. Via een terminal aan de muur houd je de werktijden en verzuimuren van je werknemers bij. Dit zorgt voor veiligheid, maar heeft ook een praktische functie: het verwerken van de uren en facturen is zo gepiept.