Promo Zakelijk
Image default
Bouw en onderhoud

Thuiswerken tijdens de zomer

De zomer is in het land en daarmee ook het warme weer, korte broeken en extra veel genieten van ijsjes. De zomer kan voor veel mensen een echte domper zijn, omdat zij tijdens deze hitte binnen moeten werken. Er zijn een heleboel kleine dingen die je kunt doen om thuiswerken in de zomer minder vervelend te maken. In deze blog zal er gericht worden op manieren waarop u gezond, koel en productief kunt blijven werken tijdens de zomermaanden. 

Productiviteit hangt af van het feit of iemand zich energiek voelt en veel motivatie heeft. De zomermaanden kunnen soms voor minder productiviteit zorgen, omdat het erg warm is of omdat iemand juist graag op vakantie wil. 

 

Waarom is werken in zomer juist fijn? 

Gelukkig zijn er een aantal voordelen aan thuiswerken tijdens de zomer. Ten eerste hoef je niet met de auto of met het openbaar vervoer naar je werk te gaan. Dat betekend ook dat je wat langer kan blijven slapen. 

Je wordt dan ook minder vaak ziek. Je zult minder vaak blootgesteld worden aan seizoensgebonden virussen die meestal aanwezig zijn in het openbaar vervoer en op het werk. En aan de andere kant, als je wel ziek wordt dan is dat niet erg en kan je vanuit je bed met je laptop gewoon door werken. Daarbij kan je goed je rust nemen en zo kan je je collega’s niet aansteken. 

Als je kinderen hebt dan is thuiswerken tijdens de zomer ook een voordeel. De meeste kinderen hebben zomervakantie, waardoor je meer tijd met je kinderen kan besteden. Ook kan je gelijk na je werk met je kinderen naar buiten om te genieten van het mooie weer. 

Als je thuiswerkt is het veel gemakkelijker om gezonde maaltijden te bereiden en de hele dag door verse en voedzame tussendoortjes te nemen. Je snacks hoeven niet meer voorverpakt te zijn. Gezond eten kan een grote invloed hebben op je humeur, je energieniveau en je immuunsysteem. 

 

Maak je werkinstelling klaar voor de zomer

Het eerste waar je aan moet denken bij het naderen van de zomer is het instellen van je werkinstelling in je thuiskantoor of de plek waar je werkt. Probeer je thuiskantoor in een kamer met natuurlijk licht te maken. Als er een raam is, zet je bureau dan zo dat je naar buiten kunt kijken en van het natuurlijke daglicht kan genieten. 

Zorg ervoor dat je kantoor in een goed geïsoleerde ruimte bevindt. Als je hier goed aan wilt werken raadpleeg indien nodig een professionele aannemer over manieren om dit deel van je huis beter te isoleren, inclusief het overwegen van nieuwe ramen. 

Ook een kantoorstoel kan het verschil maken, Eurodesk voor kantoorstoelen in Utrecht verzorgd complete thuiswerk inrichtingen.

Als er een verwarmingsregister in de kamer is, zorg er ook voor dat je koude lucht retour goed werkt, zodat je een goede luchtcirculatie hebt. Neem dan ook een ventilator om de koude lucht door je kamer te laten stromen. 

Gezond blijven 

Je hebt je kantoor ingericht, maar het is daarbij ook belangrijk om gezond te blijven. Veel mensen worden snel moe en hebben weinig beweging. Er zijn gelukkig heel wat activiteiten die je kunt ondernemen om de zomerse thuiswerk ervaring beter te maken. 

Overweeg om in plaats van constant achter je laptop te zitten om ook een paar uur per dag vrij te maken om buiten in de zonlicht te zitten of lopen. Verplaats dan je werkuren van dit tijdstip naar een ander tijdstip om niet achter te blijven met het werk. Als je werk op deze manier flexibele uren kan aanbieden, zul je veel minder last hebben van stemmings- en energie wijzigingen als gevolg van een gebrek aan zonlicht en vitamine D.