Promo Zakelijk
Image default
Bouw en onderhoud

Tips voor leuke wanddecoratie

Wat we vaak zien, is dat de wanden binnen ons interieur vaak onbenut worden gelaten. Ontzettend zonde, want juist dit biedt oneindig veel mogelijkheden om het geheel nog gezelliger en sfeervoller te maken. Zo kun je kiezen voor een schilderij boven de bank, maar ook een ander prachtig decoratief stuk aan de muur behoort tot de mogelijkheden. Kortom, ideeën genoeg. Om je wat extra te inspireren, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet. Doe er dus je voordeel mee!

 

Een schilderij

 

Het klinkt misschien wat cliché, maar een schilderij blijft nog steeds één van de meest populaire vormen van decoratie. Dit komt omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn. Hierbij kun je denken aan een vierkant schilderij, maar ook allerlei andere vormen behoren tot de mogelijkheid. Het fijne aan een schilderij is, is  dat er zoveel mogelijkheden zijn, dat er altijd wel een stijl is die bij je past. Zo kun je kiezen voor een persoonlijke touch door middel van een familieportret, maar kun je natuurlijk ook kiezen voor een mooie foto die is genomen op vakantie. Kortom, mogelijkheden genoeg.

 

Waar let je op bij het ophangen van wanddecoratie?

 

Wanneer je iets aan de muur wilt hangen, is het belangrijk dat je het goed kunt bevestigen. Wanneer net de stukadoor Haarlem is geweest, dan is het verstandig hier nog even mee te wachten, wanneer ze zijn geweest voor alleen het plafond stucen, dan is het natuurlijk geen enkel probleem. Naast het feit of het wel of niet kan, is het ook belangrijk om je schilderij exact in het midden te hangen. Het is namelijk geen gezicht, dat het schilderij niet gelijk hangt. Dit geldt voor zowel boven de bank, als boven het dressoir. 

 

Alternatieve muurdecoratie

 

Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende soorten muurdecoratie beschikbaar. Waar het vroeger veelal schilderij waren, zien we nu dat ook muurcirkels ontzettend populair zijn Wel is het goed te weten dat je bij muurcirkels vaak een combinatie moet maken van verschillende formaten om het geheel sfeervol en gezellig te krijgen.