Promo Zakelijk
Image default
Detailhandel

Ergonomische bureaustoelen checklist, waar moeten ze aan voldoen?

Ergonomische bureaustoelen zijn ontworpen om de gezondheid en het comfort van mensen te bevorderen tijdens langdurig zitten. Deze stoelen zijn speciaal ontworpen om de druk op de onderrug, heupen en benen te verminderen en de lichaamshouding te verbeteren. Het gebruik van een ergonomische bureaustoel kan helpen om rug- en nekklachten te voorkomen en de algehele gezondheid en productiviteit te verbeteren.

 

Eisen aan een ergonomische stoel

Maar wat zijn de eisen van een ergonomische bureaustoel? Hieronder staan de belangrijkste eigenschappen waar je op moet letten bij het kiezen van een ergonomische bureaustoel. Ben jij opzoek naar een stoel die voldoet aan alle eisen? Bekijk het assortiment van Kato eens!

 

Verstelbare zithoogte 

Een ergonomische bureaustoel moet in hoogte verstelbaar zijn om ervoor te zorgen dat de voeten plat op de grond kunnen staan en de knieën in een hoek van 90 graden kunnen worden gehouden. Dit helpt om de druk op de onderrug te verminderen en de bloedcirculatie in de benen te verbeteren.

 

Verstelbare rugleuning 

Een ergonomische bureaustoel moet ook een verstelbare rugleuning hebben die kan worden aangepast aan de vorm van de ruggengraat. Dit helpt om de lendensteun te bieden die nodig is om rugpijn te voorkomen en de algehele lichaamshouding te verbeteren.

 

Verstelbare armleuningen 

Armleuningen zijn belangrijk om de schouders te ondersteunen en de spanning in de nek en schouders te verminderen. Een ergonomische bureaustoel moet verstelbare armleuningen hebben die kunnen worden aangepast aan de hoogte van het bureau en de lengte van de armen.

 

Diepte verstelbare zitting 

De zitting van een ergonomische bureaustoel moet in diepte verstelbaar zijn om ervoor te zorgen dat de afstand tussen de rand van de stoel en de achterkant van de knieën kan worden aangepast. Dit helpt om de druk op de dijen te verminderen en de bloedcirculatie in de benen te verbeteren.

 

Voldoende breedte van de zitting 

Een ergonomische bureaustoel moet een zitting hebben die breed genoeg is om comfortabel te zitten en voldoende ondersteuning te bieden aan de dijen. De breedte van de zitting moet ten minste gelijk zijn aan de breedte van de heupen om ervoor te zorgen dat het lichaam in balans blijft.

 

Ademend materiaal 

De bekleding van een ergonomische bureaustoel moet ademend zijn om overmatig zweten te voorkomen. Dit helpt om de lichaamstemperatuur te reguleren en het comfort te verbeteren.

 

https://Katokantoorinrichting.nl