Promo Zakelijk
Image default
Financiële diensten

De zekerheid van een kredietverzekering

Wie een eigen bedrijf aan de gang wil houden, moet met meer rekening houden dan alleen het bieden van een goed product. Het is ook belangrijk dat alle voorwaarden om zaken te doen goed op orde zijn. Dat doe je natuurlijk niet alleen. Er zijn allerlei partijen die je daarbij kunnen helpen. Een voorbeeld van iemand die jou verder helpt is een kredietverzekeraar. Die kan je zekerheid en stabiliteit bieden.

Zeker zijn van kredietwaardigheid

Als het gaat om het beoordelen van afnemers, dan gaat het eigenlijk allemaal om kredietwaardigheid. Het gaat erom dat jij de producten of diensten biedt en dat de afnemer jou daar binnen de gestelde termijn voor kan betalen. Dit is echter niet altijd het geval. Met behulp van een kredietverzekering los je dat dan op. Eigenlijk kan je zo kunstmatig toch voor goede kredietwaardigheid zorgen. Dat maakt ondernemen net wat makkelijker.

Niet altijd nodig

De kredietverzekering is lang niet altijd nodig. Dat komt omdat er natuurlijk ook wel voldoende afnemers zijn die zelf waardig genoeg zijn om op tijd de factuur te voldoen. Daar kan de verzekeraar je wel bij helpen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de financiële situatie van de klanten te toetsen. De specialisten die bij de verzekeraar werken kunnen je daarbij van dienst zijn. Die weten hoe je ziet hoe een onderneming ervoor staat op financieel gebied.

Goed voor het eigen imago

De kredietverzekering afsluiten in de situaties waarin je dat nodig acht is ook goed voor je eigen imago. Je wilt namelijk zelf ook wel een goede kredietwaardigheid hebben. Jouw leveranciers moeten erop kunnen rekenen dat jij betaalt. Je wilt dus eigenlijk niet te veel afhankelijk zijn van wanneer jouw afnemers betalen. Met de verzekering kan je dit voorkomen omdat je dan altijd op tijd het geld hebt dat je nodig hebt. Dus ook daarvoor is het van waarde.