Promo Zakelijk
Image default
Financiële diensten

Het kopen van lijfrente

Het kopen van lijfrente is een proces dat wel wat onderzoek vereist, maar laat je dat niet afschrikken! Om te bepalen of een lijfrente geschikt is voor jou, beoordeel je eerst je levensstijl. Hier wordt mee bedoeld je behoeftes, je risicotolerantie en wat in je comfort is met verschillende risiconiveaus. Lijfrentes zijn contracten, deze zijn aanpasbaar. 

 

Wanneer iemand lijfrente wilt gaan kopen doet diegene onderzoek voordat die persoon de sprong waagt om lijfrente te gaan kopen. Je moet natuurlijk wel weten wanneer je vragen moet stellen en wanneer je advies moet gaan vragen aan een adviseur. 

 

Hoe koop je lijfrente

Nadat je een lijfrente aanbieder hebt gekozen en de voorwaarden van het contract hebt bepaald en gelezen, ben je klaar om lijfrente te gaan kopen. Maar wat is dan het proces dat je doorloopt? Hieronder staan enkele stappen die je doorloopt als koper van lijfrente.

 

Stap 1: Beoordeel je huidige en toekomstige financiële behoefte 

Als je hulp nodig hebt van een professional, schakel die dan ook vooral in. Een professional moet namelijk altijd handelen in het belang van zijn of haar klanten. 

 

Stap 2: Kies je lijfrenteproduct op basis van je doelstellingen, inkomen of groei. 

Sommige annuïteiten gaan verzegeld van een illustratie om beleggers volledige transparantie te bieden. Illustratie wordt gedefinieerd als een gepersonaliseerde presentatie of afbeelding die is opgesteld voor en verstrekt aan individuele consument. 

 

Stap 3: Kies je aanbieder 

omdat lijfrenten niet worden ondersteund door de overheid, is het belangrijk dat je een gerenommeerde, stabiele aanbieder kiest. 

 

Stap 4: Vul de aanvraag in 

Leg je tarief vast door jouw aanvraag goed in te dienen. Dit betekent simpelweg dat de aanvraag volledig en correct is ingevuld. 

 

Stap 5: Maak het geld over

Je kan betalen met contant geld, pensioenfondsen of een overschrijving vanaf een effectenrekening. Zorg dat de fiscale gevolgen van uw betalingstype begrijpt.

 

https://www.scildon.nl/aanvullend-pensioen/kan-je-met-jouw-lijfrente-uitkeringen-jouw-hypotheek-aflossen/