Promo Zakelijk
Image default
Gezondheidszorg

Wat is een ffp2-masker en waarom zou je er een gebruiken?

FFP2-maskers zijn ontworpen om het aantal schadelijke deeltjes dat je lichaam door ademhaling binnendringt te verminderen. FFP2-maskers zijn speciaal ontworpen om te beschermen tegen zwevende deeltjes en ziektekiemen zoals COVID-19 die aandoeningen van de luchtwegen kunnen veroorzaken. Je kunt een betere bescherming verwachten wanneer je een ffp2 masker koopt in vergelijking met andere soorten mondmaskers. FFP3 mondmaskers bieden daarbij een nog hogere bescherming. FFP2 mondmaskers zijn verkrijgbaar in de meeste drogisterijen en supermarkten, dus je kunt er een halen om jezelf te beschermen wanneer je een dagje uit gaat of een bezoek brengt aan de huisarts of andere zorginstellingen.

Wat is een ffp2-masker?

Een FFP2-masker is een type masker dat moet zijn voorzien van een geldig CE certificaat en viercijferig nummer van de certificeringsinstantie. Deze maskers van Medicamarkt worden aanbevolen om te helpen beschermen tegen COVID-19, een coronavirus dat sinds 2020 een pandemie heeft veroorzaakt. Hoewel je ze eenmalig moet gebruiken, kunnen FFP2’s tegenwoordig ook worden hergebruikt, mits ze goed worden schoongemaakt en correct worden bewaard, maar dit geniet niet de voorkeur omdat eenmalig gebruik uiteindelijk de meeste zekerheid van hygiënisch gebruik geeft. Het is dus belangrijk op te merken dat hergebruik van dit masker alleen wordt aanbevolen voor medische instellingen die goed weten hoe ze dit op goede wijze moeten doen.

Waartegen beschermen ze?

FFP2-maskers of ademhalingsmaskers beschermen tegen COVID-19 en andere virussen in de lucht. Ze filteren ook bacteriën, allergenen en andere microscopisch kleine deeltjes uit de lucht die je inademt. Daarnaast kunnen FFP2-maskers ook helpen bij het buitenhouden van specifieke verontreinigingen in de lucht, zoals stof en schimmels. FFP2-maskers worden voornamelijk gebruikt in omgevingen waar het risico bestaat op blootstelling aan overdracht van besmettelijke ziekten zoals COVID-19. Ze worden vaak gebruikt in ziekenhuizen, verpleeghuizen, zorgcentra, artsenpraktijken en nog veel meer.

Waarom zou je er een gebruiken?

FFP2-maskers zijn belangrijk om jezelf en anderen te helpen beschermen tijdens de COVID-19-pandemie. Ze moeten worden gebruikt als aanvulling op andere veiligheidsmaatregelen. Je moet nog steeds thuis blijven als je klachten hebt en drukke plaatsen zoveel mogelijk vermijden, zelfs als je een FFP2-masker gebruikt. Het is belangrijk op te merken dat FFP2-maskers geen volledige bescherming bieden tegen COVID-19. FFP2-maskers blokkeren  tot 95%van de partikel deeltjes en aerosolen en zijn een goede optie om jezelf en anderen te beschermen.