Promo Zakelijk
Image default
Marketing en reclame

De impact van influencer marketing: zo krijg je een betrokken doelgroep en meer naamsbekendheid

Wellicht heb je al eens gehoord van influencer marketing. Maar wat is het nu precies? 

En belangrijker: wat kun je ermee als bedrijf? In dit artikel bespreken we wat influencer marketing inhoudt en hoe je dit kunt inzetten om meer naamsbekendheid voor jouw merk te creëren. 

Wat is influencer marketing?

Influencer marketing heeft de afgelopen jaren een enorme impact gehad op bedrijven en merken. Het is een strategie die zich richt op het bereiken van een doelgroep via invloedrijke personen op sociale media. Dit wordt bereikt doordat influencers hun bekendheid en hun bereik inzetten om jouw product of merk beter onder de aandacht te brengen. Dit doen zij bijvoorbeeld door middel van productreviews, vlogs of Tiktoks waarbij het merk en product of dienst benoemd wordt. Wil je een influencer inzetten voor jouw bedrijf of merk? Creative agency The Sequel helpt je hierbij.

Geen traditioneel marketingkanaal

Hoewel influencers ook via marketing hun geld verdienen, worden zij niet gezien als een traditioneel marketingkanaal. Influencers zijn namelijk vaak een voorbeeld voor hun volgers, een vriend van de volger of een expert in hun vakgebied. Hierdoor hebben volgers het gevoel dat ze die persoon ook persoonlijk kennen. Dit zorgt ervoor dat de boodschap van een influencer sneller geaccepteerd wordt dan die van een traditioneel marketingbureau of bedrijf, omdat ze dichter bij die persoon staan.

‘Influencing’ als salesstrategie

Het gebruik van influencers kan leiden tot een betrokken doelgroep en meer naamsbekendheid voor je merk. Door samen te werken met influencers die al een grote groep volgers hebben, kun je jouw boodschap effectief overbrengen aan een specifieke doelgroep. Dit zorgt voor meer exposure voor jouw merk en kan leiden tot nieuwe klanten. Het is dus zeker aan te raden om eens over influencer marketing na te denken als onderdeel van jouw social media marketing.

Kies de juiste influencers voor jouw merk

Een belangrijk aspect van influencer marketing is het kiezen van de juiste influencers die passen bij jouw merk of product. Het is essentieel om te kijken naar de relevantie en authenticiteit van de influencer. En natuurlijk ook naar het ‘engagement’ dat ze genereren bij hun volgers.

Stel je doelen en meet de resultaten

Om ervoor te zorgen dat je influencer marketingcampagne succesvol is, moet je ook duidelijke doelen stellen en meetbare resultaten bijhouden. Op deze manier kun je evalueren of de campagne effectief is geweest en waar nodig aanpassingen maken. Hierdoor zorg je voor meer betrokkenheid bij jouw merk en meer sales.

 

https://thesequel.nl/