Promo Zakelijk
Image default
Marketing en reclame

Drukwerk voor bedrijfsevenementen: Tips voor het maken van promotiemateriaal

Wanneer je een evenement organiseert, is de aankleding van de locatie een erg belangrijk aspect. Of het nu gaat om een productlancering, bedrijfsfeest of ander evenement, door middel van gepersonaliseerd promotiemateriaal kun je bij binnenkomst meteen de juiste toon zetten voor de gasten. Willen jullie ook drukwerk gebruiken voor jullie aankomende bedrijfsevenement? In dit artikel zetten we een aantal tips op een rij en geven we wat inspiratie voor het regelen van het juiste promotiemateriaal voor evenementen. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Aandachttrekkende posters en banners

De juiste toon zetten kun je realiseren door middel van posters en banners. Door dergelijk drukwerk op te hangen, weten gasten meteen waarvoor zij gekomen zijn. Laat deze posters en banners dan ook zo goed mogelijk het thema en de sfeer van het evenement weerspiegelen. Dit is daarbij ook de eerste kans om jouw merk of product op een goede manier te presenteren aan de genodigden. Daarom is het aan te raden om een opvallend design te gebruiken. Ook is het raadzaam om bij de entree bijvoorbeeld een stoepbord neer te zetten. Zo weten de gasten meteen op welke plek zij moeten zijn en kun je ook een indruk achterlaten bij voorbijgangers. 

Informatieve flyers en brochures

Nadat de posters en banners de aandacht hebben getrokken van de genodigden, kunnen flyers en brochures gebruikt worden om verdere informatie te verstrekken over het product of merk. Het is dus eerst van belang om de aandacht te trekken en daarna om deze vast te houden. Flyers en brochures geven een bedrijf de kans om dieper in te gaan op het thema van het evenement. Het is waardevol om creatief te zijn en bijvoorbeeld QR-codes te gebruiken op dit drukwerk. Wanneer de gasten deze scannen met hun telefoon, kunnen ze worden doorverwezen naar internetpagina’s zoals sociale media profielen, webpagina’s van het bedrijf of een informatieve video. 

Persoonlijke naamkaartjes en badges

Wanneer er een zakelijk diner wordt gegeven, is ook de tafelaankleding uiteraard van groot belang. Naast het drukken van mooie menukaarten, is het op een bedrijfsevenement ook zeker aan te raden om gebruik te maken van naamkaartjes. Op deze manier kan het bedrijf de tafelindeling al van tevoren beslissen en weten de gasten waar zij moeten zitten. Bovendien kan het tijdens een netwerkborrel of ander soort bedrijfsevenement waarin niet iedereen elkaar kent, waardevol zijn om gebruik te maken van badges. Dit kan de drempel verlagen voor gasten om met elkaar in gesprek te gaan. Voor zowel de naamkaartjes als de badges geldt dat ze gepersonaliseerd kunnen worden in lijn met het merk of met het thema van het evenement. 

 

Samenvattend, is drukwerk een essentieel onderdeel van ieder bedrijfsevenement. Het biedt een kans om jouw merk op een goede manier neer te zetten en een positieve indruk achter te laten bij de gasten. Daarom is het dan ook aan te raden om gepersonaliseerd promotiemateriaal te verzorgen. Dit kan eenvoudig online geregeld worden, bijvoorbeeld via de website van Drukzo