Promo Zakelijk
Image default
Marketing en reclame

Duurzame reclame: dit is waar je op moet letten!

Promotieartikelen, we zien ze in veel verschillende vormen en maten voorbijkomen. Maar wat zijn promotieartikelen en waar dienen ze voor? Promotieartikelen zijn artikelen die in grote hoeveelheden uitgedeeld worden aan bestaande of potentiële klanten, om naamsbekendheid te creëren en nieuwe klanten aan te trekken. Waar kun je dan aan denken? Nou, eigenlijk aan heel erg veel. Het assortiment is namelijk heel uitgebreid en divers. Denk bijvoorbeeld aan balpennen, tassen, petten, T-shirts of eetbare geschenken. Giveaways geven ontvangers een goed gevoel en zorgen dat de ontvanger zich gewaardeerd voelt. Tenminste, als je het juiste reclamemateriaal gebruikt. Het uitdelen van promotieartikelen heeft uiteraard als doel om jezelf in een positief daglicht te stellen. Maar helaas valt niet alles in de smaak en worden sommige promotieartikelen als onnodige verspilling gezien. Dit kan de reputatie van het bedrijf schaden. Het is dus enorm belangrijk om goed na te denken over promotieartikelen. Benieuwd naar wat tips? Lees dan vooral verder!

Wat zijn promotieartikelen met toekomst?

Sommige promotieartikelen worden al tientallen jaren veelvuldig weggeven. Denk bijvoorbeeld aan balpennen, aanstekers, koelkastmagneten en USB-sticks. Veel bedrijven gebruiken deze goedkope weggevertjes al jaren. Maar tijden veranderen, dus de voordelen van sommige promotieartikelen moeten op zijn minst kritisch in twijfel worden getrokken. Duurzame promotieartikelen hebben echter toekomst. Neem bijvoorbeeld de balpen. De balpen heeft nog steeds zijn plaats in een steeds digitaliserende wereld. Maar het moet wel een kwalitatief en/of duurzaam geproduceerd model zijn. Denk hierbij aan pennen van bamboe, pennen van koffiedik of gerecyclede pennen. Het bedrukken van jute tassen is een soortgelijk voorbeeld: plastic tassen zijn niet voor niets grotendeels van de markt en uit de hoofden van mensen verdwenen. De jute tas is namelijk ontworpen om bijna onbeperkt te worden hergebruikt, terwijl de plastic tas vaak al na één keer gebruiken in de prullenbak belandt. Ook andere giveaways combineren het reclame-effect met milieu- en klimaatvriendelijkheid. Herbruikbare drinkflessen en koffiebekers of bedrukte zaadzakjes zijn slecht enkele van de vele voorbeelden. 

Technische gadgets: nuttig of elektrisch afval?

De technische vooruitgang is inmiddels ook terug te zien op het gebied van promotieartikelen. Dit heeft het scala aan mogelijkheden aanzienlijk uitgebreid. Met een technische gadget zit je over het algemeen vaak goed, maar ook op het gebied van technische gadgets zijn er wel een aantal dingen om kritisch naar te kijken:

  • USB sticks worden tegenwoordig veel gebruikt. Ze moeten echter voldoende opslagcapaciteit hebben, zodat ze niet als ‘te klein’ in de la belanden of zelfs na een paar keer gebruiken worden weggegooid.
  • USB-powerbanks moeten net als USB-sticks een flinke opslagcapaciteit hebben. Als de opslagcapaciteit niet naar wens is, zal de powerbank weinig of niet gebruikt worden. Super zonde natuurlijk!
  • Muismatten bestaan al vele jaren en zullen in de toekomst nodig blijven. Inmiddels is het aanbod echter zo groot dat je kunt kiezen uit verschillende modellen van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld die met een ergonomische polssteun. Je moet hiervoor alleen wel wat dieper in de buidel tasten, maar de klanten profiteren en hebben er veel langer plezier van dan een goedkope muismat.

Conclusie: promotieartikelen? Jazeker! Ze moeten alleen wel juist zijn.

Promotieartikelen zijn altijd een goed idee. Echter zie je vaak dat onnodige, nutteloze promotieartikelen snel in de prullenbak belanden. Dit is natuurlijk super zonde. Daarom is het belangrijk dat een promotieartikel een handige gadget en natuur- en klimaatvriendelijk is. Op deze manier dragen promotieartikelen namelijk niet alleen bij aan de naamsbekendheid van het bedrijf, maar zorgen ze ook voor een positief imango. Oftewel: promotieartikelen? Jazeker! Maar let wel op dat je de juiste kiest. 

Wil je meer informatie, of ben je benieuwd wat er mogelijk is? Neem dan eens een kijkje op de website van Greengiving.nl. Hier vindt je een ruim assortiment handige gadgets en duurzame promotieartikelen waar je zeker mee gaat scoren!