Promo Zakelijk
Image default
Marketing en reclame

Wat is SEO? Een complete uitleg

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een manier om ervoor te zorgen dat uw website beter gevonden wordt door zoekmachines zoals Google. Dit doen we door het verbeteren van de techniek van de website en door het schrijven van kwalitatief goede content die relevant is voor uw doelgroep.

SEO onderwerpen

SEO bevat onder andere de volgende drie onderwerpen:

  • Techniek van de website
  • Kwaliteit van de content
  • Relevantie voor de doelgroep

Techniek van de website

Zoekmachines kijken naar de techniek van uw website om te bepalen hoe relevant en bruikbaar deze is voor gebruikers. Als de techniek van uw website niet goed is, zal de zoekmachine uw website lager in de zoekresultaten laten verschijnen. Daarnaast speelt ook optimaliseren van de wordpress snelheid hier een grote rol. Een snelle website zorgt namelijk voor een betere gebruikerservaring.

Kwalitatief goede content

Zoekmachines willen dat gebruikers de beste en meest relevante informatie krijgen als ze iets zoeken. Als u goede content op uw website heeft, zal de zoekmachine uw website hoger in de zoekresultaten laten verschijnen.

Relevantie voor doelgroep

Zoekmachines kijken ook naar hoe relevant uw website is voor de doelgroep die u wilt bereiken. Als uw website relevant is voor de doelgroep, zal de zoekmachine uw website hoger in de zoekresultaten laten verschijnen.

Tot slot

Ben je enthousiast geworden over SEO en wil je er alles over weten? Op het internet is er veel informatie over SEO te vinden. Ook op YouTube vind je hier veel informatie over. Het belangrijkste is dat je zelf uitzoekt wat voor jouw website werkt en wat niet.