Promo Zakelijk
Image default
Materialen

Daglichtlamp in je schoonheidssalon? Twee belangrijke voordelen

Wanneer je in een schoonheidssalon werkt is het belangrijk dat je alles met de meeste precisie doet. Of het nu gaat om wimpers verven, wenkbrauwen epileren of de behandeling van kleine poriën. Het is noodzakelijk om een perfect zicht te hebben. Dit kun je bereiken door gebruik te maken van een vergrootglas met ingebouwde lamp, maar ook door te werken met een daglichtlamp. Niet alleen zorgt dit voor natuurlijk en goed licht, het geeft je ook de benodigde uren daglicht, voor meer energie en genoeg endorfines.

Waarom is daglicht zo belangrijk?

Bij daglicht is je zicht het beste. Kunstlicht kan een vervorming van kleur om scherpte te geven. Wanneer je optimaal zicht nodig hebt is het dus belangrijk, ook binnen, om te werken bij daglicht. Daarnaast is het zo dat wanneer je overdag meer daglicht tot je neemt, je meer energie krijgt. Dit heeft te maken met het ritme van je lichaam en geest, de zogeheten biologische klok. Als je overdag te weinig daglicht krijgt omdat je binnen werkt, wordt een deel van je biologische klok hierdoor verstoord. Je maakt dan overdag al te veel melatonine aan, het stofje waardoor je slaperig wordt. Hierdoor zakt je energielevel in op de momenten dat je juist de energie nodig hebt en word je eerder moe. Helaas kan kunstlicht, hoe wit ook, de functie van natuurlijk daglicht niet vervangen. Ons lichaam heeft endorfines nodig en deze worden aangemaakt door echt daglicht. Endorfines in je lichaam zorgen voor het zogenaamde geluksgevoel, erg belangrijk dus dat de stimulatie hiervan op gang blijft!

Zo werkt een daglichtlamp

Een daglichtlamp straalt licht uit dat gelijk is aan daglicht. Je kunt deze op elke werkplek van je schoonheidssalon neerzetten. Het licht kan best fel zijn, dus er wordt geadviseerd om er niet rechtstreeks in te kijken tijdens je werkzaamheden. Wel is het belangrijk dat het licht je ogen bereikt voor een optimale werking. Naast het perfecte zicht dat het creëert om je nauwkeurige werk goed te kunnen uitvoeren zul je ook merken dat je meer energie krijgt en dat je minder snel moe wordt. Daglichtlampen zijn er in veel maten en soorten, bijvoorbeeld met verstelbare arm voor een optimaal gebruik bij elke behandeling. De hoeveel licht wordt uitgedrukt in Kelvin. Hoe hoger de Kelvin hoe witter het licht. Voor een daglichtlamp wordt vaak gebruik gemaakt van 6000 K.

 

https://www.vergrootglas.com/