Promo Zakelijk
Image default
Materialen

3 redenen waardoor sportprijzen steeds goedkoper worden

Nog niet zo lang geleden waren sportprijzen behoorlijk prijzig. Van tientallen euro’s voor een medaille tot wel honderden euro’s voor een grote bokaal. Een prijsuitreiking was voor veel evenementen en toernooien dan ook een dure aangelegenheid. Andere, kleinere evenementen hadden niet eens een prijsuitreiking omdat dit teveel van het budget opsnoepte.

Gelukkig zijn de tijden veranderd! Je kunt tegenwoordig voor veel minder geld sportprijzen kopen. En je hebt nog veel meer keuze ook! En dat komt door de onderstaande drie redenen.

Nieuwe en goedkopere materialen

Vroeger werden sportprijzen vooral van metaal gemaakt. Een sportbeker had een houten, stenen of zelfs marmeren voet. En dat maakt een sportprijs duur. Tegenwoordig worden de meeste sportprijzen gemaakt van kunststof. Dat is veel goedkoper en is makkelijker in verschillende vormen te gieten. Het is zelfs mogelijk om sportprijzen van gerecycled kunststof te bestellen. Dat is ook nog eens een stuk beter voor het milieu!

Verbeterde productietechnieken

Mede omdat sportprijzen tegenwoordig van kunststof worden gemaakt zijn er ook andere productietechnieken nodig. Er is minder verfijnd vakmanschap voor nodig en machines en andere apparatuur zijn een stuk goedkoper. Vaak worden verschillende onderdelen in een mal gegoten met vloeibaar kunststof. Daarna wordt de sportprijs in elkaar gezet. Dat betekent ook weer dat verschillende onderdelen met elkaar gecombineerd kunnen worden en dat leidt tot nog meer opties in sportbekers, bokalen en beeldjes!

Leveranciers zijn ook producent geworden

Dankzij de verbeterde productietechnieken kunnen veel leveranciers van sportprijzen zelf een productielijn inrichten. Dat betekent dat het bedrijf waar je de prijzen bestelt ook de prijzen zelf maakt. Dit was voorheen gesplitst in een leverancier en een producent. Omdat een leverancier bij de producent moest inkopen moest hier natuurlijk meer marge over gerekend worden. tegenwoordig hoeft dit meer en dat merk je in de prijs die je betaalt!