Promo Zakelijk
Image default
Onderwijs en opleiding

Hoe wordt je een beveiliger?

Het zijn van een beveiliger is een zwaar, maar ook erg belangrijk beroep. Het is niet zomaar iets wat iedereen kan en mag. Je moet er dan ook het één en ander voor doen en het vereist wellicht meer werk dan een andere baan. Het kan namelijk nogal intensief zijn. 

 

Educatie 

Een opleiding is natuurlijk een goede start voor ieder beroep dat je wilt uitoefenen. In het geval van een beveiliger ook. In dit geval is er gewoon een mbo-opleiding tot beveiliger. Deze opleiding is een niveau 2-opleiding en duurt één of twee jaar. Je leert hier onder andere hoe je om moet gaan met bepaalde lastige situaties en hoe je dan altijd rustig blijft. In deze opleiding is zelfverdediging ook erg belangrijk. Verder leer je ook nog vanalles over ICT en zakelijke communicatie. Het is dus erg variërend. je kunt er voor kiezen om fulltime te studeren, maar hier is het ook een optie om daarnaast al aan de slag te gaan. Dit noem je een BBL opleiding. Dit is erg handig, want je kunt dan al je kennis meteen toepassen in de praktijk. 

 

Vervolg

Na je studie zou je al aan het werk kunnen gaan, maar je kunt er eventueel ook voor kiezen om nog door te studeren. Zo kun je de opleiding tot beveiliger volgen op mbo niveau 3- en ook 4. Met deze opleidingen die op een hoger niveau zijn, kun je doorgroeien naar functies met meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Het is ook mogelijk om door te stromen naar de politie-opleiding. je voldoet namelijk dan ook aan een aantal competenties en kunt hier vrijstelling voor vragen. Op het hbo kun je uiteraard ook doorstuderen en dan kun je uiteindelijk aan de slag als bijvoorbeeld manager. dit zijn allemaal goede opties, als je nog niet hele weken wilt werken of nog een beetje twijfelt over wat nu het beste bij je past. 

 

Baan 

Zodra je eenmaal je gehele studie hebt afgerond, ben jij helemaal klaar om te gaan werken. Je hebt verschillende takken binnen deze branche. Zo bijvoorbeeld de persoonsbeveiliging of objectbeveiliging. En iedere soort heeft natuurlijk wel dezelfde soorts functies, maar kunnen ook nog wel van elkaar verschillen. Het ligt er helemaal aan wat jij het leukst en interessantst vindt om te doen. Alleen dan doe je het werk goed en vooral ook met plezier en deze dingen zijn het allerbelangrijkste. 

Er is altijd vraag naar beveiligers en je zult dus nooit te kort komen aan werk. Daar hoef jij je dus niet druk om te maken. Mocht dit iets zijn waar je interesse in hebt, begin dan eens lekker met zoeken naar mogelijke opleidingen en mensen die je verder kunnen helpen. Dan wordt jij in de kortste keren een echte beveiliger. Meer info? Bekijk de volgende website: www.secretsecurityservice.nl