Promo Zakelijk
Image default
Telecommunicatie

Een smartphone kan niet zonder telefoonhoesje

Op de vraag of jij een smartphone bezit zullen onze meeste lezers volmondig met ‘Ja!’ antwoorden. Dat is ook niet zo gek. In Nederland heeft namelijk ruim 87% van de bevolking een smartphone. Een kort moment van onoplettendheid, gecombineerd met een beetje zwaartekracht, kan resulteren in een smartphone die met een doffe klap op de grond valt, met alle gevolgen van dien. Dat wil je graag voorkomen. Een goede reden om een telefoonhoesje aan te schaffen. Maar er zijn meerdere argumenten te bedenken waarom telefoonhoesjes aanschaffen geen overbodige luxe is.

Voorkom schade

Een moment van onoplettendheid kan genoeg zijn om de mobiele telefoon op de grond te laten vallen. Het maakt niet uit of het hoesje een hardcase, leren hoesje of siliconen hoesje is: alle varianten van hoesjes voor smartphones bieden je smartphone extra bescherming. Maar er zijn ook andere relevante redenen te bedenken die pleiten voor een beschermhoesje voor jouw smartphone. We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

Een telefoonhoesje biedt bescherming

Je smartphone glipt sneller uit je hand dan je denkt. Zodra het de grond raakt, kan het scherm versplinteren, de behuizing kan worden ingedeukt of bekrast en barsten kunnen de achterkant ontsieren. Hierdoor wordt de smartphone vaak volledig onbruikbaar of kun je rekenen op hoge reparatiekosten. Een gsm-hoesje beschermt de achterkant, en afhankelijk van het model zelfs de voorkant en de behuizing van de gsm. Sommige fabrikanten, zoals Otterbox, adverteren dat hun beschermhoezen een val tot 3 meter kunnen opvangen. Bovendien zijn tal van modellen krasvast, kijk maar eens bij een iPhone 14 Pro case van Casimoda. De hoesjes voor mobiele telefoons zorgen er onder andere voor dat de smartphone meestal niet meer zo glad aanvoelt. Ideaal dus voor onhandige mensen die af en toe iets kapot maken en graag wat meer grip willen. Een smartphonehoesje houdt de mobiele telefoon dus langer als nieuw. Dit komt ook goed van pas wanneer je over een aantal jaren je telefoon inruilt voor een nieuw model. De inruilwaarde zal namelijk veel hoger zijn, als het toestel er nog als nieuw uitziet.

Bespaar geld op dure reparatiekosten

De tweede overweging die je kunt maken om overstag te gaan door een telefoonhoesje aan te schaffen, heeft met de prijs te maken. Een beschermhoes kost aanzienlijk minder dan een telefoonreparatie. Zodra het scherm of de glazen achterkant van de telefoon kapot gaat, wordt het een duur grapje. Een nieuw display brengt vaak kosten met zich mee waar je kunt rekenen op driedubbele cijfers. Dit geldt met name voor Apple toestellen, die ook vrij kwetsbaar zijn. En ja, ook de nieuwste iPhone 14 serie is niet onverwoestbaar. Het wordt al helemaal duur als de camera aan de voorkant of de vingerafdruksensor van de iPhone is kapotgegaan door het verbrijzelde glas.