Promo Zakelijk
Image default
Transport en logistiek

Hoe een logistieke partner jouw bedrijf kan laten groeien

Ontvangt je bedrijf steeds meer bestellingen? Daar ben je natuurlijk ontzettend blij mee. Om ervoor te zorgen dat ook je klanten altijd tevreden zijn, is het belangrijk om veel aandacht te geven aan het verzendproces. Jouw bedrijf komt namelijk nog beter over wanneer je je bestellingen levert in keurige verzenddozen zonder beschadigingen. Dit zorgt voor een beter beeld van jouw onderneming en zorgt ervoor dat de inhoud goed intact blijft. Zeker als het gaat om waardevolle, breekbare of bederfelijke producten is dit wel zo prettig.

 

 

Bestellingen netjes verpakken voor verzending

 

Je kunt op verschillende manieren zorgen voor nette pakketjes. Dit begint al bij het inpakken van de verzenddozen. Geef je orderpickers en inpakmedewerkers altijd goede instructies, zodat ze zorgvuldig met de bestellingen omgaan en deze ook netjes verpakken. In veel gevallen is het raadzaam om de dozen op te vullen met luchtkussens, papier of bubbeltjesplastic. Op deze manier kan de inhoud van de doos niet verschuiven of beschadigen. Ook kun je kiezen voor een automatische dozensluiter. Dit apparaat vervangt de inpakmedewerker en zorgt ervoor dat je pakketjes consistent en altijd keurig worden ingepakt.

 

 

Je pakketten verzenden

 

Nadat de bestellingen ingepakt zijn, is het tijd om ze af te leveren bij je klanten. Je kunt eigen chauffeurs in dienst nemen, maar ook kun je kiezen voor het inhuren van een koeriersbedrijf. Een dergelijk bedrijf is gespecialiseerd in het veilig en snel vervoeren van allerlei grote en kleine pakketten. Daarnaast bieden ze vaak ook extra opties, zoals gekoeld transport, vervoer van medische apparatuur en medicijnen en vervoer van gevaarlijke stoffen. In sommige gevallen is hiervoor een speciaal certificaat vereist.

 

 

Hoe kies je een koeriersbedrijf?

 

Overweeg je zelf om een koeriersbedrijf in te huren? Dan heb je de keuze uit allerlei uitstekende bedrijven, zoals DSA Logistiek. Je doet er goed aan om te kiezen voor een bedrijf met meerdere vestigingen, zodat er altijd een koerier in de buurt is. Voordat je een definitieve keuze maakt is het verstandig om eerst een aantal recensies door te nemen van eerdere of huidige klanten. Ook is het slim om van tevoren een aantal vragen te bedenken die je aan het koeriersbedrijf kunt stellen. Denk bijvoorbeeld aan een vervangende koerier bij ziekte en de mogelijkheden voor het verspreiden van jouw bedrijfsboodschap via het wagenpark van de pakketdienst.

https://dsa-logistiek.nl/