Promo Zakelijk
Image default
Uitgeverijen en drukkerijen

De beste tips voor duurzame relatiegeschenken

We leven in roerige tijden. De energieprijzen zijn door het dak gegaan, er is veel strijd gaande in Europa en de coronapandemie ligt nog maar net achter ons. Deze punten bewijzen dat het leven niet altijd een feestje is. Maar, er zijn desondanks voldoende redenen om toch het leven te vieren.

Heb je bijvoorbeeld een goed jaar met je onderneming gedraaid? Dan is het de hoogste tijd om leuke relatiegeschenken voor je relaties, personeel en/of leveranciers uit te zoeken. Met onderstaande tips vind je de beste duurzame relatiegeschenken.

Kies voor duurzame relatiegeschenken die lange tijd te gebruiken zijn

Bij het bedenken van een relatiegeschenk moet de focus op de lange termijn te komen liggen. Het geschenk zou nú een meerwaarde voor de ontvanger moet hebben, maar ook in de komende jaren nog. Kies daarom altijd voor geschenken met een lange levensduur.

Geef praktische producten

Weet je wat het gevaar van veel soorten relatiegeschenken is? Dat het slechts één keer gebruikt kan worden. Om dit te voorkomen, zou je je pijlen moeten richten op producten die meerdere keren gebruikt kunnen worden. Of zelfs oneindig gebruikt kunnen worden.

Het advies is daarbij om altijd voor praktische producten te kiezen. Geef producten waar de ontvanger echt iets aan heeft. En geef vooral geen producten die direct achterin de kast belanden. Stel gewoon aan jezelf de vraag of je zelf iets aan het product zou hebben. Is dat het geval? Dan weet je dat het een praktisch product is.

Personaliseer het duurzame relatiegeschenk

Het is ook aan te raden om het duurzame relatiegeschenk te personaliseren. Geef je bijvoorbeeld pennen aan al je relaties en leveranciers? Bedruk dan het relatiegeschenk met het naam of de logo van je onderneming. Je geeft hiermee niet alleen een leuk cadeau, maar je doet hiermee ook nog slim aan marketing.

Wil je aan je personeel een leuk persoonlijk relatiegeschenk geven? Overweeg dan om drinkwaren zoals een mok te bedrukken met bijvoorbeeld de naam van de ontvanger. Ook kun je wellicht een leuke foto op een glas of ander soort servies laten bedrukken. Heb je bijvoorbeeld recent een teambuildingsactiviteit gehad? Als daar een leuke foto van is, kun je die prima op het duurzame relatiegeschenk laten bedrukken.

Moraal van het verhaal: durf out-of-the-box te denken en probeer je relatiegeschenken te personaliseren. Daarmee geef je het relatiegeschenk nog meer waarde mee. Aan wat voor relatiegeschenk denk jij nu direct?