Promo Zakelijk
Image default
Voedsel en aanverwante producten

Tips bij het kiezen van een cateringservice

Het is heerlijk om te kunnen genieten van een voortreffelijk cocktailuurtje of lunch op een evenement. Mensen gebruiken eten als een manier om een ​​band op te bouwen tijdens bijeenkomsten of gewoon als excuus om wat meer te eten dan normaal. Zorg ervoor dat iedereen met wie je contact hebt voor je evenement in staat is om het aantal gasten aan te kunnen dat je wilt uitnodigen. Ook is het belangrijk om na te denken over wat je wilt van de cateraar. De cateraar moet je evenement zonder aarzelen kunnen managen. Zoek een cateraar die bekend is met je locatie of in dat gebied heeft gewerkt. Zorg ervoor dat ze bereid zijn om zich extra in te zetten om ervoor te zorgen dat aan je verwachtingen wordt voldaan. Zorg ervoor dat ze de juiste apparatuur en materialen hebben voor het evenement, zoals een barkoeling als je drinken gaat serveren.

Hoe flexibel kan horeca zijn

Feestplanners hebben een stressvolle taak bij het plannen van alles wat er kan gebeuren, dus het is beter als iedereen flexibel kan zijn met zijn werk. Dit geldt met name voor cateraars die tijdens het evenement worden ingehuurd. Allergieën en voedselbeperkingen moeten ook worden overwogen. Het is belangrijk om een ​​cateringservice te hebben die anticipeert en van plan is deze voedselbeperkingen aan te pakken. Vraag cateraars wat ze kunnen doen als er last minute aanpassingen zijn. Dit zal je helpen hun vermogen om problemen op te lossen te leren kennen. Je zult er ook achter komen hoe ze met onverwachte gebeurtenissen omgaan en op welke manier ze aan jou verwachtingen willen voldoen. Zorg ervoor dat je informeert over hoe het voedsel wordt gemaakt en hoe het zal worden geserveerd. Off-site koken in hun koelwerkbank is een meer kosteneffectieve oplossing, maar het werkt alleen voor specifieke voedingsmiddelen. 

Check beoordelingen en kosten

Je wilt een cateraar die trouw is aan hun woorden. Het dubbel controleren van hun eerdere klanten is de beste manier om te bevestigen of je de juiste cateraar hebt gekozen. Controleer of een van je vrienden of collega’s gebruik heeft gemaakt van hun diensten. Dit geldt ook als je door een vriend bent doorverwezen naar die cateraar. Doe ook je eigen onderzoek. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar de kosten zijn een belangrijke overweging omdat de cateringprijzen duur kunnen zijn. Overweeg je keuze en houd verborgen kosten in de gaten.