Promo Zakelijk
Image default
Werkgelegenheid

Dit zijn de meest gevraagde beroepen van dit moment!

Ben jij klaar voor een nieuwe uitdagende baan? Dan heb je geluk! Momenteel is de arbeidsmarkt erg krap. Hierdoor zijn er onwijs veel openstaande vacatures. Met andere woorden, werkgevers staan te springen voor mensen zoals jij! Het personeelstekort is het grootste in de techniek, ICT, zorg en onderwijs. Werkgevers in deze sectoren staan te springen om jou aan te nemen! In deze blog vertellen we je wat de meest kansrijke beroepen zijn op dit moment. Zo krijg je een beetje een idee uit welke banen je kunt kiezen.

Monteurs

Heb jij een technische achtergrond en ben je op zoek naar afwisselende baan? Ga aan de slag als monteur. Veel bedrijven zijn op dit moment op zoek naar vakkundige technici. De werkzaamheden van een monteur bestaan uit het installeren, repareren en onderhouden van machines en apparaten. Meestal ga je als servicemonteur van de ene klus naar de andere klus. Dit maakt het werk erg uitdagend en divers! Een monteur is vaak gespecialiseerd in een specifiek werkgebied. Denk bijvoorbeeld aan een servicemonteur Elektrotechniek of de technische dienst van een ziekenhuis. Ga nu aan de slag als servicemonteur en bepaal zelf je werkgebied.

It-specialisten

Kun je goed overweg met computers en ben je erg oplossingsgericht? Dan is een baan in de it echt iets voor jou! De digitale wereld ontwikkelt zich op een hoog tempo. Momenteel is er veel werk in it. Veel bedrijven staan te springen om it-specialisten. Als it-specialist ben je voornamelijk bezig met het verbeteren van digitale processen. Daarnaast ga je vaak zelfstandig op zoek naar passende it oplossingen. Al met al, de ideale baan voor mensen die denken in oplossingen!

Verpleegkundige

Ben jij zorgzaam en werk je graag met mensen? Dan is werken als verpleegkundige mischien wel jouw roeping! De taken van een verpleegkundige zijn erg divers en afhankelijk van de werkplek. De werkzaamheden van een verpleegkundige variëren van het wassen en aankleden van patienten tot het aanbrengen van infusen. Als verpleegkundige kun je na je opleiding aan de slag in verschillende sectoren. De meeste verpleegkundige gaan aan de slag in de gezondheidszorg, maar het is ook mogelijk om aan de slag te gaan bij een bedrijf als een bedrijfsverpleegkundige.