Promo Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

De opleiding die je moet volgen om bewindvoerder te worden

Een bewindvoerder beheert de geldzaken wanneer iemand van achttien of ouder niet meer goed voor een deel of geheel van deze zaken kan zorgen. Een bewindvoerder beheert dus de goederen van een betrokkene. Een opleiding bewindvoerder zorgt er voor dat je goed van start gaat. Door middel van tips en een uitgebreide leeromgeving kan je alles leren wat je nodig hebt voor je nieuwe beroep. In dit artikel vertellen we alles over de opleiding bewindvoerder van Hoffelijk.

Onze opleiding tot bewindvoerder

Aan de hand van ons digitaal leersysteem en studiemateriaal stomen we je klaar voor een programma dat bestaat uit verschillende lesdagen. De praktijkdagen focussen zich vooral op het praktijkgedeelte van een bewindvoerder en bestaan uit relevante situaties en problemen. Door professionals uit het vakgebied ben je verzekerd van een effectieve praktijk les die verspreid is over een totaal van zeven dagen. Er worden verschillende onderwerpen besproken in dit traject zodat je met een snelle start kan beginnen aan je beroep als bewindvoerder.

Tijdens de opleiding wordt onder ander besproken: Aanmelding & intake, uitvoering & beëindiging, schulden en contact, gedrag & professionele betrokkenheid. Als eerst leer je dus wat je allemaal moet doen om inzicht te krijgen op de financiële positie van je client. Vervolgens leer je hoe je het beschermingsbewind indient bij je rechtbank en wat je taken zijn als bewindvoerder. Vervolgens leer je alles op het gebied van beschermingsbewind en alle zaken die hierbij zijn betrokken. Nu je bewindvoerder bent ga je aan de slag met aanpak van schulden. 

Tijdens de opleiding tot bewindvoerder rekenen wij op een studielast van tussen de 35 en 40 uur thuisstudie. Daar zijn zeven praktijkdagen bij inbegrepen met training van onze topdocenten en experts op het gebied. Je krijgt twaalf maanden toegang tot de leeromgeving zodat je zelf kan bepalen wanneer je tijd besteed aan de lesstof en deze herhaalt. Hoffelijk FinanciëleZorg (financieel opleider in de zorg) zorgt voor een volledig begeleid lesprogramma waarin jij een grote voorsprong krijgt als bewindvoerder. Wanneer je de studie succesvol hebt doorlopen ontvang je een certificaat als bewijs van deelname. 

Financiële zorg bij Hoffelijk

Als rol van bewindvoerder, budgetcoach, schuldhulpverlener of mentor moet je up to date blijven over de kennis binnen je vakgebied. Bij Hoffelijk snappen wij dit belang als geen ander en bieden daarom online twee uur durende trainingen aan waarbij je de kennis en vaardigheden kan opdoen vanaf je eigen locatie. Bij ons vind je toegankelijke online of klassikale opleiding om je te ontwikkelen als financieel zorgverlener. 

Wil je dus beginnen als bewindvoerder dan is het verstandig om de nodige kennis op te doen via een online opleiding bij Hoffelijk. We vinden het belangrijk dat je de tijd zo effectief mogelijk besteed en tijd overhoud voor je cliënten. Vanuit onze passie voor het vak is ons team opgebouwd uit verschillende professionals en organisaties die ondersteuning bieden bij onze vorm van opleiding. Denk je dat ons team iets voor jou is? Bekijk dan snel de website!

 

https://hoffelijk.nl/financielezorg