Promo Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Met deze tips ga je aan de slag als hardware engineer

Hardware engineers ontwerpen, ontwikkelen, testen en bewaken de productie van elektronische apparatuur. Zij kunnen werken aan een specifiek component of systeem, of aan een geheel productgamma. Er zijn vele redenen om hardware engineer te worden. Enerzijds is het een zeer veelzijdige discipline waarmee je in verschillende industrieën zoals telecommunicatie, autovervaardiging en aeronautica terecht kunt. Anderzijds is het één van de meest uitdagende engineering disciplines. En last but not least: het biedt zeer goed betaalde banen aan. Hoe kom je eigenlijk aan een baan als hardware engineer? Deze tips zullen je helpen om je carrière in de hardware engineering-industrie vooruit te helpen.

Spreek jij de computertaal met plezier?

Ten eerste moet je bepalen of computer- of hardwaretechniek écht iets voor jou is. Sommige mensen worden aangetrokken door het hoge salaris van een computeringenieur, maar dit is vaak geen solide basis voor een carrière in dit veeleisende vakgebied.

De meeste hardware ingenieurs merken dat zij een aangeboren talent hebben voor de basisvaardigheden die computer hardware ingenieurs dagelijks gebruiken. Bedenk of je van fysiek werk houdt, zoals urenlang kleine dingen aan printplaten solderen. Je moet ook het vermogen hebben om computercode te schrijven en nieuwe oplossingen te vinden voor oude problemen.

De juiste opleidingen volgen

Het behalen van relevante beroepscertificaten kan je een goede voorsprong geven op andere werkzoekenden en je te helpen om je te vestigen als een hardware deskundige. De juiste opleidingen kunnen je ook helpen de technologieën waarmee je werkt beter te begrijpen. Hieronder hebben we enkele van de cursussen die je kunt volgen om beroepscertificaten te behalen op een rijtje gezet.

 • Agile (projectbeheer en softwareontwikkeling).
 • Kunstmatige intelligentie (AI)
 • Bedrijfsanalyse
 • Project- en programmabeheer
 • Software testen
 • Ontwikkeling van oplossingen en architectuur
 • Gebruikerservaring (UX)
 • DevOps (automatisering en integratie van softwareontwikkeling)
 • GDPR (Gegevensbescherming)
 • Informatiebeveiliging
 • IT activabeheer

Blijf leren en oefenen

Er komen steeds nieuwe technologieën, dus blijf je vaardigheden up-to-date houden door veel tijd te besteden aan het leren over de laatste trends en tips die je helpen bij het uitvoeren van hardware engineeringwerk. Op die manier zul je al gauw merken dat je met meer zelfvertrouwen het werkveld kan betreden en geschikt bent voor interessante werkuitdagingen in het vakgebied!

Met deze tips ben je beter voorbereid om je dromen waar te maken en een baan als hardware engineer te krijgen. Wees niet bang om tips van anderen op te volgen en ervaring op te doen, maar blijf ook up-to-date met de meest recente trends in de industrie. Succes!