Promo Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Redenen om een animatievideo te laten maken

Wanneer je een bedrijf hebt, dan zijn er allerlei zaken waarvoor je een animatie zou kunnen laten. Denk bijvoorbeeld aan het uitleggen van nieuwe werkwijzen, je bedrijf onder de aandacht brengen bij potentiële klanten en ter ondersteuning van presentaties. In dit artikel gaan we in op deze drie situaties waarin een animatievideo goed van pas komt.

Complexe zaken uitleggen

Wanneer je nieuwe werkwijzen creëert of te maken hebt met veel wet- en regelgeving en procedures, dan moet deze informatie op een begrijpelijke manier terechtkomen bij medewerkers. Dat kun je onder andere door een animatievideo te laten maken. Mensen kunnen beeld vaak beter verwerken dan het geschreven woord. Daarnaast kun je met beelden complexe zaken vaak simpeler uitleggen. Ook kan je met een video de informatie sneller overbrengen en onthoudt het publiek de uitleg beter. Een animatievideo is dus dé manier als je ingewikkelde zaken of nieuwe werkwijzen wilt uitleggen aan je medewerkers.

Promotiemateriaal

Met een animatievideo kun je ook goed promotie maken voor jouw bedrijf. Een video laat op efficiënte en leuke wijze zien wat je visie en missie is en waar jij jouw klant mee kunt helpen. De video kun je vervolgens op jouw homepage plaatsen en verspreiden op social media, zoals Instagram, Facebook en op YouTube. Op die manier adverteer je slim en weten jouw potentiële klanten direct of jouw dienst voor hen geschikt is of niet. 

Buiten video’s, zijn er ook nog andere motion graphics die je in kunt zetten ter promotie van je bedrijf. Zo kun je een banner laten maken die je op social media plaatst of kun je een interactieve spreadsheet laten maken die precies laat zien wie je bent en wat je doet. 

Uitblinken tijdens presentaties en TED-talks

Presentaties en TED-talks geef je als professional om informatie over te brengen en mensen ergens toe aan te zetten. Ook hierbij geldt dat beeld beter aanspreekt dan het geschreven woord of zelfs het gesproken woord. Een animatievideo kan dus de perfecte ondersteuning zijn tijdens je presentatie op het werk of een TED-talk voor een groot publiek. Het zorgt ervoor dat je de aandacht van de ontvangers direct pakt en goed vasthoudt. Beelden roepen daarnaast emoties op die je in kunt zetten om mensen tot actie aan te zetten of om een discussie op gang te brengen. Wacht niet langer en blink bij jouw eerstvolgende presentatie ook uit met je eigen animatievideo!