Promo Zakelijk
Image default
Boekhouding

Auto leasen? Gebruik deze tips!

Of je nu net geslaagd bent voor jouw rijexamen of al jaren rijdt en aan het overwegen bent om een auto te leasen, er zijn veel mensen die kiezen voor een lease als een betaalbare en probleemloze manier om in een nieuwe auto te rijden. Degenen die nieuw zijn met lessen van een auto hebben diverse vragen over hoe het allemaal werkt en wat zij kunnen doen om de beste deal te krijgen. Ontdek wat er allemaal bij komt kijken en lees onze top tips voor het leasen van een auto voor de eerste keer, zodat je met een gerust gevoel de weg op kunt.

Kies een erkende leverancier voor lease auto’s 

Een auto leasen is een verbintenis die je voor doorgaans een paar jaar in het bezit van een nieuwe auto brengt. Het is daarom belangrijk om te weten dat de leasemaatschappij die je de auto levert een betrouwbare zakenpartner is. Dit kun je doen aan de hand van een aantal aspecten. 

Voordat je begint met het leasen van een auto, kun je het beste eerst online zoeken naar de beste aanbieders in jouw omgeving en klantenrecensies lezen. Wees trouwens niet bang om andere leveranciers te zoeken als de leveranciers in jouw lokale omgeving niet aan jouw specifieke behoeften voldoen. 

Neem ook een kijkje of de leasemaatschappij beschikt over relevante partnerschappen en affiliaties Bovendien kun je rechtstreeks contact opnemen met de leverancier als je een goede deal vindt op een vergelijkingssite, zodat je kunt nagaan of het bedrijf waarmee je te maken hebt, legitiem is.

Denk aan je budget en wees eerlijk over het aantal kilometers 

Weten hoeveel je kunt veroorloven om per maand te besteden aan een leaseauto zal je helpen beslissen welk type auto te kiezen. Op die manier zal je een stuk minder stress overhouden voor als het gaat om de maandelijkse betalingen. Het niet voldoen aan de maandelijkse betalingen kan namelijk een negatieve invloed hebben op jouw kredietwaardigheid, resulteren in extra kosten, en uiteindelijk zelfs leiden dat het voertuig wordt teruggenomen door de financieringsmaatschappij. 

Zorg er dus voor dat je bij het budgetteren van een lease-overeenkomst niet alleen naar de maandelijkse leasekosten kijkt, maar ook rekening houdt met de aanbetaling, verzekering en brandstofkosten. Om beter te beslissen welke leaseauto het beste past binnen jouw financiële mogelijkheden, gebruik een lease calculator om precies te achterhalen wat jouw maandelijkse kosten zullen zijn. 

Tot slot moet je ervoor zorgen dat je een zeer belangrijk onderdeel van het leasingproces niet over het hoofd ziet – het vaststellen van het aantal kilometers dat je zult rijden. Niet alleen beïnvloedt het de kosten van jouw maandelijkse betalingen, maar het wordt ook gebruikt om de keuring van het voertuig aan het einde van de leaseperiode te beoordelen. Op die manier voorkom je extra kosten van de kredietverstrekker voor het overschrijden van de overeengekomen aantal kilometers in het contract.

 

https://www.carleasenederland.nl/lease-calculator