Promo Zakelijk
Image default
Boekhouding

Hoe een accountant te vinden voor accounting voor ZZZP’s in Nederland

Het verkrijgen van een accountant om de boekhouding van ZZP’s te verzorgen is niet moeilijk, zeker niet als je bekend bent met de Nederlandse bedrijfsomgeving. Zorg er eerst voor dat je in aanmerking komt om in Nederland te werken en kies voor een gecertificeerde professionele accountant. Zo bespaart je tijd bij het omgaan met de Nederlandse administratie. Je moet ook bekend zijn met de wet- en regelgeving rond zaken in het land. Als je niet zeker weet hoe je dit moet aanpakken, volgen hier enkele nuttige tips.

Een andere goede tip voor het kiezen van een accountant is om rond te vragen. Misschien kent je al een collega of twee die in het verleden met accountants te maken heeft gehad. Een vertrouwde vriend of familielid kan mogelijk een accountant voorstellen die aan je vereisten voldoet. Afhankelijk van de grootte van je bedrijf kan een professional duurder zijn dan een niet-professional. Een professionele accountant heeft echter een hoger niveau van kennis en ervaring in het verantwoorden van ZZZP’s.

Een professionele accountant kan je helpen bij het opstellen van je facturen en deze goed voorbereiden. Zij zullen je ook voorzien van alle benodigde formulieren. Het zal je ook helpen bij het opstellen van arbeidscontracten en bepalen hoeveel vakantiedagen je werknemers moeten ontvangen. Daarnaast kunt je je boekhouding toevertrouwen aan de experts van MFFA Tax Advice, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de boekhouding van ZZZP’s. Het is gemakkelijk om een accountant te vinden als je een freelancer bent en niet zeker weet waar je moet beginnen.

De kosten van een freelancer zijn waarschijnlijk hoger dan die van een fulltime werknemer. Dit heeft ook invloed op de hoeveelheid geld die je uitgeeft aan de boekhouding. Er zijn veel manieren om een accountant te vinden, maar de meest traditionele methode is rondvragen. Ongeacht waar je woont, de kans is groot dat je een professional vindt bij wie je je op je gemak voelt. Je kunt zelfs collega-ZZP-leden om aanbevelingen vragen.

Als je een freelancer bent, moet je mogelijk je accountant apart van de rest van je inkomen betalen. Je moet er ook voor zorgen dat je accountant bekend is met de regels en voorschriften met betrekking tot de boekhouding van ZZP’s in Nederland. Je moet rekening houden met het type freelancers dat je inhuurt en ervoor zorgen dat ze lid zijn van je voorkeursgemeenschap. Er is een groot aantal ZZP-communities waar je om aanbevelingen voor een accountant kunt vragen.

Je moet ook een goed idee hebben van hoe je de kosten van een accountant kunt berekenen. De kosten van het verantwoorden van ZZZP’s kunnen erg hoog zijn, dus je moet een accountant inhuren die gespecialiseerd is in freelance zaken. Je kan ook gebruik maken van de diensten van een professional door het aan vrienden en collega’s te vragen. Op deze manier kunt je je kosten minimaliseren door een professional in te huren die de vereisten van freelancers begrijpt.Bekijk ook onze boekhoud blog!