Promo Zakelijk
Image default
Detailhandel

Dagelijks gebruik van een gasveer

Het openen van een achterklep van een auto, het openen van grote busdeuren, het omhoog of omlaag bewegen van een bureaustoel of het openen van een grote klep. Allemaal handelingen die je dagelijks uitvoert maar die zonder gasveer niet uitgevoerd kunnen worden. Een gasveer zorgt er namelijk voor dat je met weinig spierkracht grote krachten kan uitoefenen en dat je zonder al te veel kracht bijvoorbeeld een achterklep van een auto kan openen. Er zijn twee verschillende soorten gasveren die op een andere manier werken maar wel hetzelfde resultaat opleveren. Gasveren worden dus dagelijks gebruikt en ze zijn eigenlijk onmisbaar, zonder dat je dat echt in de gaten hebt. Zonder gasveer zullen veel handelingen namelijk te zwaar worden voor het gros van de mensen.

Wat is een gasveer en hoe werken gasveren?

Een gasveer is een met gas gevulde cilinder die in- of uittrekt door een verandering van de druk van het gas. Een ventiel met zuiger zorgt ervoor dat de druk in de cilinder kan veranderen. Er zijn dan ook twee typen veren verkrijgbaar, namelijk de gastrekveer en de gasdrukveer. De gasdrukveer wordt op dit moment het meest gebruikt en kent ook de meest praktische toepasbaarheid. Door de veranderende gasdruk zorgt de veer ervoor dat bewegingen worden gedempt. Dit zorgt ervoor dat een achterklep van een auto open kan en dat deze niet zomaar naar beneden zal vallen. Hetzelfde geldt voor een bureaustoel die naar boven of naar beneden moet zonder dat deze ‘valt’. De gasveer zorgt er dus voor dat standaard handelingen uit te voeren zijn zonder dat daar veel menselijke kracht voor nodig is.

Waar worden gasveren voor gebruikt?

In het dagelijks leven maakt iedereen gebruik van gasveren. Denk hierbij aan een bureaustoelen, het openen van een achterklep van een auto of het openen van zware metalen deuren. In de industrie worden gasveren zo nodig nog vaker gebruikt. Denk hierbij aan het openen van zware luiken van opslagtanks of het openen van deuren van grote koelinstallaties. Wil je zelf iets produceren waar je gasveren voor nodig hebt? Dan zijn deze verkrijgbaar in diverse soorten en afmetingen. Zo weet je zeker dat er altijd een juiste gasveer beschikbaar is voor jouw project. Gasveren zijn zeer duurzaam en ze zullen lange tijd meegaan, waardoor ze ideaal zijn om te gebruiken.
Vele soorten en maten

Ben je nieuwsgierig naar de werking van bureaustoelen?

Of ben je benieuwd hoe het kan dat je als persoon vele kilo’s staal kan bewegen? Kijk dan eens naar de werking van een gasveer. Een gasveer, onder te verdelen in twee soorten, zorgt ervoor dat vele dagelijkse handelingen eenvoudig uitgevoerd kunnen worden. Bovendien zijn gasveren geschikt om te gebruiken in vele projecten waardoor er voor iedereen en voor ieder project een gasveer beschikbaar is. Gasveren zijn namelijk verkrijgbaar in diverse afmetingen zodat er altijd wel een gasveer is die past bij jouw wensen en jouw project. Hoewel gasveren vaak niet zichtbaar zijn helpen ze wel om diverse handelingen mogelijk te maken zonder dat er veel spierkracht voor nodig is. Ideaal dus!