Promo Zakelijk
Image default
Detailhandel

Een houten kerstboom koop je bij HoutenKerstboom.com

Als de kerst er weer aan komt, wordt het ook tijd om na te gaan denken over de kerstversiering. Naast lichtjes, een kerststal en kerstballen mag een kerstboom hier niet ontbreken. Natuurlijk kun je kiezen voor een echte boom, maar die laten naalden vallen en ze gaan maar 1 kerst mee. Als je geen zin hebt om elk jaar weer met een nieuwe boom te slepen, kun je kiezen voor een kunstkerstoom. Maar deze zijn vaak toch niet zo mooi als een echte en het opzetten van de kunstkerstboom is veel werk, omdat je alle takjes weer uit moet vouwen. Daarom heeft houtenkerstboom.com een prachtig alternatief:, een houten kerstboom.
Een houten kerstboom is een stijlvolle vervanging voor de standaard kunstkerstbomen met alle voordelen, die een kunstkerstboom heeft. En je haalt met een houten kerstboom toch een stukje natuur in huis zonder de nadelen van een echte kerstboom. Door de gebruikte natuurlijke materialen zien de houten kerstbomen er klassiek uit, terwijl ze tegelijkertijd modern zijn. Er zijn twee verschillende soorten houten kerstbomen, de spiraal kerstboom of kerstboom gemaakt van latten.

Houten spiraal kerstboom

De Spira houten kerstboom bestaat uit een houten frame met een spiraal van hout. Doordat het spiraal boven smal begint en naar beneden toe steeds breder wordt, heeft het hetzelfde silhouet als een echte kerstboom. Het frame heeft een stevige, brede voet, zodat de Spira kerstboom goed blijft staan. Deze alternatieve kerstboom is verkrijgbaar in verschillende maten. De kleinste is een mini kerstboom van 42 centimeter hoog met een doorsnede van 25 centimeter. Deze kerstboom is vooral geschikt om op de vensterbank of op een kast te zetten. De grootste is 190 centimeter hoog en heeft een doorsnede van 72 centimeter. De grootste maat is een prachtige blikvanger in de woonkamer, maar ook erg geschikt als decoratie in een winkel of op kantoor.
Om de Spira kerstbomen te versieren zijn er speciale decoratie pakketten verkrijgbaar. Deze pakketten bevatten een houten ster, die als piek gebruikt kan worden en vilten en houten figuurtjes, die aan het spiraal gehangen kunnen worden. Maar je kunt je spiraal kerstboom ook gewoon versieren met traditionele kerstballen en lichtjes.
Ook als de kerst voorbij is, is de Spira houten kerstboom een perfect alternatief voor een standaard kunstkerstboom. Als je hem op wilt bergen, neemt hij namelijk maar weinig ruimte in, ongeveer de ruimte van een pizzadoos. En het opzetten kost je de volgende kerst nog geen vijf minuten.

Houten kerstboom van latten

De Yelka kerstboom bestaat uit een frame, waarop houten latten zijn bevestigd. Deze latten zijn boven kort en worden naar beneden toe steeds langer. Je kunt deze latten helemaal naar je eigen inzicht draaien en de vorm van de kerstboom aanpassen. Wil je een platte, rechte kerstboom, dan draai je alle latten dezelfde kant op, zodat ze recht onder elkaar staan. Of maak een spiraal door de latten steeds een klein stukje te laten verspringen. Voor een natuurlijker effect, draai je de latten allemaal andere kanten op. Als je de kerstboom weer op wilt ruimen, kun je alle latten dezelfde kant op draaien, zodat je een mooi plat pakket overhoudt. En het opzetten kost vervolgens maar een paar minuten.
De Yelka houten kerstboom is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, namelijk esdoorn, eiken en walnoot. Zo kun je kiezen voor de houtkleur, die het beste bij jou en je interieur past. Esdoorn is licht voor een modern uiterlijk. Walnoot heeft een donkerdere uitstraling en eiken zit daar tussenin met zijn klassieke uitstraling. Naast de houtsoort kun je ook kiezen uit verschillende maten. De kleinere maat is 75 centimeter hoog en heeft een doorsnede van 75 centimeter. De grote maat is 150 centimeter hoog en 93 centimeter in doorsnede. Er is dus altijd een Yelka kerstboom, die in de ruimte van jouw keuze en bij de rest van je kerstversiering zal passen.
Ook deze kerstboom kun je helemaal naar jouw eigen wens versieren. Laat je eigen creativiteit de vrije loop en versier de houten kerstboom met lichtjes, slingers en kerstballen. Ook een piek mag natuurlijk niet ontbreken. Hiervoor kun je een houten ster gebruiken of een mooie strik.

Welke houten kerstboom kies je

Er is genoeg keuze in houten kerstbomen om een kerstboom te kunnen vinden, die aan jouw wensen voldoet. Als je weinig ruimte hebt, kies je voor de kleinste houten spiraalkerstboom. Door het formaat is deze geschikt om op een kast of in de vensterbank neer te zetten. Zelfs in de kleinste ruimte zal je er altijd een plek voor kunnen vinden. Als je meer plek hebt, dan kun je ook voor een grote houten kerstboom kiezen.
Als je toch geen afscheid kunt nemen van de traditionele spar als kerstboom, dan hoeft dat helemaal niet. De houten kerstbomen zijn ook uitstekend geschikt om te combineren met een echte kerstboom. Zo breng je gewoon wat extra decoratie in huis, door een aantal kleine houten kerstbomen op een kast of in de vensterbank te zetten. Of zet je echte kerstboom in een hoek van de kamer en je houten kerstboom in een andere hoek. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Natuurlijk is het ook mogelijk om verschillende grote houten kerstbomen te combineren. Bijvoorbeeld twee of drie Yelka’s van verschillende houtsoorten. Een groepje houten kerstbomen van dezelfde houtsoort maar met verschillende afmetingen is ook een stijlvol gezicht. Zeker in een grote ruimte zullen meerdere houten kerstbomen mooi staan. Bijvoorbeeld de entree van een restaurant of een bedrijf. Uiteraard is het ook mogelijk om de spiraal kerstboom te combineren met een houten lattenkerstboom.