Promo Zakelijk
Image default
Elektronica en elektriciteit

LED strip plafond

LED strips voor plafond

Een LED strip voor plafond is heel nuttig ding. De beste LED strip die een mooi, gelijkmatig licht geeft, betaalbaar is en echt aan het plafond blijft hangen, kan een kamer echt opfleuren. Met een plafond LED strip kun je de intensiteit van het licht regelen, de kleur, en instellen dat het automatisch aangaat als je de kamer binnenkomt.

Wat is een plafond LED strip?

Een plafond LED strip is een strip van LED’s die op een flexibel, waterdicht materiaal bevestigd is. Deze strips worden geleverd met een zelfklevende achterkant, zodat je ze snel en gemakkelijk aan het plafond kunt bevestigen. Je hebt veel mogelijkheden om te kiezen waar je je lichtjes wilt installeren of hoe lang je ze wilt – beide worden verkocht in voorgesneden lengtes die gemakkelijk op te zetten zijn.

LED’s zelf zijn zwakstroom apparaten, die bij lagere spanningen elk slechts milliampère trekken (hoogspanningselektronica moet uit de buurt van kinderen gehouden worden!), zodat ze meestal resistieve stroomverdelers nodig hebben voor ze in gewone verlichtingsschema’s gebruikt worden. Er zijn enkele modellen met hoge helderheid die deze stap niet nodig hebben, maar deze hebben meestal speciale drivers nodig die speciaal ontworpen zijn voor hun extra 5v stroomverbruik.

Wat zijn de voordelen van een plafond LED strip?

Een plafond LED strip is een zeer hoogwaardige en volledig waterdichte strip van LED lampjes. Hij kan gebruikt worden om indirect licht te scheppen. Dat betekent bijvoorbeeld onder het aanrecht, achter een spiegel of in het plafond van je huiskamer. De plafond LED strip wordt geleverd met plakband op de achterkant van de strip, zodat je hem eenvoudig op elk vezelglas plafond of metalen oppervlak kunt plakken zonder gaten te hoeven boren of schroeven te hoeven bevestigen.

Er zijn veel voordelen die dit type LED strip doen uitstijgen boven andere soorten:

Flexibiliteit – Zoals eerder gezegd is deze soort strip heel flexibel en kan hij zich gemakkelijk aanpassen aan elke mogelijke vorm. Bovendien zijn ze er in een ruime waaier van kleuren en lengtes, zodat je ze kunt gebruiken als sfeerverlichting of als extra functionaliteit voor je huis.

Het plakband voorkomt dat de strip er door de zwaartekracht af valt. Het is niet verstandig dit voordeel weg te nemen, maar als je het plakband verwijdert, kun je de LED strip gemakkelijk onder een lichtschakelaarplaatje steken of zelfs in de montagebeugel van je plafondventilator verwerken.

Energiebesparing – LED strips zijn veel minder energieverslindend dan gewone gloeilampen omdat ze LED’s gebruiken in plaats van gloeilampen of fluorescentielampen. Kleinere modellen slurpen 5 watt, dat is slechts een kwart vergeleken met 7 watt voor een gloeilamp en 14 watt voor een CFL lamp van vergelijkbare grootte. Er zijn ook grotere versies verkrijgbaar die 30 watt nodig hebben, maar die hebben al prachtige kleurtemperaturen en gaan tot 40 keer langer mee dan gloeilampen doen.

Welke LED strip moet ik gebruiken voor het plafond?

Er zijn verschillende plafond LED strips verkrijgbaar bij 123Ledstrips. Welke moet je kiezen? Er zijn vier soorten LED strips verkrijgbaar bij 123ledstrips, namelijk:

– Standaard profiel LED strip

– Actieve onderkoppeling LED strip

– Waterdichte elastomeer rubber tape led strip

– Hoog hechtende 3M VHB zelfklevende led strip (gevorderde doe-het-zelver) Als je wilt weten welke het beste bij je behoefte past, lees dan ons artikel dat de verschillende plafond led strips uitlegt en leer over hun voor- en nadelen.

Er is geen universele oplossing voor alle ruimtes – net zoals er ook geen perfecte laptop of smartphone is voor iedereen. Iedereen heeft andere behoeften en gebruikt zijn elektronica ook in een andere omgeving, dus maakt het het heeft geen zin verschillende soorten LED strips te vergelijken in de veronderstelling dat ze ‘gelijkwaardig’ zijn.

De beste optie wordt bepaald door je individuele behoeften, voorkeuren en budget. We zien steeds meer mensen standaard profiel LED stripverlichting kopen voor hun huis of appartement. Ze zijn er in alle lengtes, vormen en kleuren, maar het belangrijkste is dat ze altijd online verkrijgbaar zijn. Een snelle trip naar de bouwmarkt is niet nodig als de voorraad op is, want je kunt gewoon online een nieuwe bestellen – houd er alleen rekening mee dat 123ledstrips de grootste keuze heeft!

 

 

https://123ledstrips.nl/verlichting-kiezen/led-strip-plafond/