Promo Zakelijk
Image default
Personeelszaken

Freelancer blijven of personeel aanemenen

Als ondernemer kom je vroeg of laat voor een cruciale keuze te staan. Blijf je als freelancer werken of is het tijd om personeel aan te nemen? Deze beslissing kan de toekomst van je bedrijf zeker beïnvloeden.

Freelancer

Als freelancer heb je veel vrijheid. Je kan je eigen werktijden kiezen, je kan zelf bepalen welke opdrachten je wilt aannemen en hoe je deze wilt uitvoeren. Bovendien is je administratie eenvoudiger, omdat je je niet hoeft te verdiepen in zaken als salaris of andere HR-gerelateerde taken. Je hebt de vrijheid om directe beslissingen te nemen zonder overleg, waardoor je sneller een besluit over zaken kan nemen. Ook hoef je natuurlijk geen extra kantoorruimte te huren.

Verder zitten er ook helaas nadelen aan het freelancen. Je bent maar met een persoon, dus wanneer je ziek bent liggen de werkzaamheden stil en je kunt geen grote projecten of opdrachten aannemen.

Personeel aannemen

Als je personeel aanneemt heb je juist wel de kans om je capaciteit te vergroten. Je zou meer klanten kunnen bedienen en ben je in staat om grotere projecten aan te nemen. Met een team dat bestaat uit mensen met verschillende specialiteiten kun je meer diensten aanbieden. Dit opent de deuren voor doorgroeimogelijkheden. Ook kan het team het werk voorzetten als jij afwezig bent

Ik wens je veel personeel toe is een uitspraak die we allemaal kennen. Het aannemen van personeel brengt grote verantwoordelijkheden met zich mee. De administratie gaat ingewikkelder worden en je moet goed voor je personeel zorgen. Ook zal je rekening moeten houden met kosten als salarissen en sociale premies. Bovendien is met een groeiend team meer kans op intern conflict of meningsverschillen.

 

De keuze of jij wilt blijven freelancen of groter worden ligt dus helemaal aan jouw ambitie. Vond je deze blog interessant en wil je het verschil tussen een contractor en freelancer weten? Lees dan deze blog.

http://redservices.nl/