Promo Zakelijk
Image default
Informatietechnologie

Elektrotechniek is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Niet alleen in Nederland, maar ook

Elektrotechniek is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen. De reden hiervoor is simpel: elektrotechniek is nodig voor allerlei moderne technologieën. Denk aan elektrische auto’s, zonne-energie en windenergie. Ook wordt elektrotechniek steeds vaker ingezet om oude technologieën te vervangen, zoals het stopcontact of de gloeilamp.

Duurzame technologieën voor energie-efficiënte 

Er zijn trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied elektrotechniek. Eén van de trends is dat steeds meer bedrijven de overstap maken naar duurzame technologieën die gebaseerd zijn op elektriciteit. Denk aan de energiebesparende managementoplossingen zoals die van Controlin, die een kosten- en milieubesparend effect hebben. Daarnaast zien we ook een toename aan energiebesparende technologieën, zoals LED-verlichting en slimme thermostaten. De toename in betekent bovendien dat er steeds meer vraag komt naar professionals met kennis in elektrotechniek.

De modernisering van de zorg 

Een andere trend is dat elektrotechniek steeds meer gebruikt wordt binnen de gezondheidszorg. Elektrotechnische apparatuur, zoals hartmonitors en pacemakers, kunnen levens redden. Ook worden er steeds vaker robots ingezet om chirurgische procedures uit te voeren. Daarnaast zijn er trends in het gebied van connectiviteit, waarbij elektrotechniek gebruikt wordt om allerlei verschillende devices met elkaar te verbinden en informatie te verzamelen en analyseren. 

Kunstmatige intelligentie (AI)

Kunstmatige intelligentie is een belangrijk onderwerp geworden in tal van sectoren en industrieën, en vanzelfsprekend ook binnen de elektrotechniek. Veel elektrotechnische opleidingen en cursussen bieden nu ook programma’s om te werken en leren van AI. Dit kan ingenieurs helpen om de algoritmen te ontwikkelen die nodig zijn om gegevens te interpreteren, de ontwikkeling van nieuwe strategieën in de elektronica te bevorderen en algoritmen te ontwikkelen voor probleemoplossing.

Meer werkgelegenheid dan ooit 

De toename in trends en ontwikkelingen binnen de wereld van elektrotechniek hebben er ook voor gezorgd dat het vakgebied steeds belangrijker wordt. Hierdoor zijn er veel kansen voor mensen met kennis in elektrotechniek om bij te dragen aan de verbetering van de wereld. Bovendien zijn veel bedrijven, vanwege de huidige arbeidskrapte, overal op zoek naar elektrotechnici. Dus als je op zoek bent naar een interessante carrière waarmee je de voorgrond betreedt en werkt met de nieuwste technologische ontwikkelingen, dan is de elektrotechniek misschien wel iets voor jou. 

Een groot bereik hebben en onderdeel zijn van het stadsportret? Op JCDecaux.nl vind je een ruim aanbod van creatieve mogelijkheden op het gebied van buitenreclame. Begin met lokaal of nationaal adverteren met de wereldwijde marktleider voor marketing in de buitenlucht!