Promo Zakelijk
Image default
Informatietechnologie

Tips om voordeliger uit te zijn met internet en tv

Met een paar praktische tips zorg je ervoor dat je zo voordelig mogelijk uit bent met internet en tv. Er zijn namelijk allerlei zaken die je kunt overwegen en waaruit je kunt kiezen bij het afsluiten van een internet of tv pakket. Ten eerste is het voordelig om internet en tv bij dezelfde provider af te sluiten in een combinatie pakket. Je krijgt immers goede korting wanneer je internet en tv bij één provider regelt. Er zijn echter nog meer manieren om geld te besparen met internet en tv.

Niet meer dan wat je nodig hebt

De snelheid van internet wordt bepaald aan de hand van de snelheid van downloaden en uploaden. Veel mensen worden enthousiast bij het idee van heel snel internet, maar dit is vaak onnodig. Bij surfen, streamen van films en muziek en andere dagelijkse bezigheden die je op een computer doet, heb je niet meer nodig dan 100Mb/s. Wanneer je intensief online gamet zou je beter kunnen gaan voor een internetsnelheid van 150 Mb/s. Alleen wanneer je jouw internet met veel andere mensen deelt, moet je voor meer Mb/s kiezen. In de meeste gevallen heb je dus niet een extreme internetsnelheid nodig. Je kunt geld besparen door de snelheid te kiezen die past bij je internetgebruik, in plaats van voor een hele hoge snelheid te gaan.

Het soort verbinding

Vandaag de dag kun je veelal kiezen uit drie soorten verbindingen: glasvezel, DSL en kabel. Deze verbindingen verschillen in prijs en in snelheid. Niet alle soorten verbindingen zijn overal in Nederland mogelijk, dus check altijd met je postcode waarvoor je kunt kiezen. DSL is al snel het meest goedkoop, maar het kan soms een langzame verbinding zijn, afhankelijk waar je in Nederland zit. Kabel is wat duurder, maar wel overal sneller. Glasvezel is veruit het snelste onder de internetverbindingen, maar niet overal in Nederland heb je de optie voor glasvezel te kiezen. Je kunt dus het soort verbinding meenemen in je overweging, waardoor je geld kunt besparen.

Vind een passend pakket met Breedbandwinkel

Wil je internet en tv vergelijken? Breedbandwinkel laat zien welke pakketten er allemaal zijn om uit te kiezen. Om een pakket te vinden dat precies de internet snelheid en het soort verbinding heeft wat je zoekt, moet je op de hoogte zijn van de pakketten die dit aanbieden. Breedbandwinkel biedt online vergelijken aan, waarbij je precies kunt zien welke pakketten het meest passend zijn voor jouw situatie en welke het voordeligste is.