Promo Zakelijk
Image default
Informatietechnologie

Wat kun je allemaal met NFC?

NFC, wat is het en wat kun je ermee? NFC staat voor Near Field Communication. Een manier om op een veilige manier gegevens te kunnen uitwisselen. Eén van de bekendste voorbeeld is het contactloos betalen met onze telefoon. In principe is het te vergelijken met Bluetooth, alleen dan is het bereik vele malen minder. Het grote voordeel van deze techniek, is dat het fysiek visitekaartjes bestellen en uitdelen verleden tijd is. Zo kun je namelijk met je telefoon een digitaal visitekaartje scannen, zodat de gegevens direct bij de ander op de telefoon verschijnen. Maar wat kun je nog meer met NFC?

 

Wat is NFC?

 

De vraag; wat is NFC is een hele logische. Je weet inmiddels dat het staat voor Near Field Communication, maar dat zegt veel mensen natuurlijk nog niet direct iets. Het grote voordeel van deze manier van ‘communiceren’ is dat er in tegenstelling tot een bluetooth verbinding veel minder gegevens verloren gaan. Daarbij zorgt het ook voor een snellere verbinding en kost het een stuk minder energie. Met NFC versleutel je vertrouwelijke gegevens, waardoor je ze zorgeloos verzendt. En is je telefoon gestolen? Dankzij de NFC chip kan hij via GPS opgespoord worden.

 

Hoe werkt NFC?

Nu is je weet wat het is, is het ook handig te weten hoe NFC nu eigenlijk werkt. Het is een chip, die in de meeste smartphones zit. Vooral alle nieuwe toestellen beschikken over deze chip. Zo is het dus niet nodig om eerst een app te hoeven downloaden, maar kun je direct aan de slag. Het is dus verstandig om tijdens het kopen van een andere telefoon hier goed op te letten. Deze chip zorgt er namelijk voor dat je onder andere contactloos kunt betalen met je smartphone. Wel zo handig, vind je niet? 

 

Is het veilig?

In principe is de chip die in je telefoon zit, net zo veilig als de chip in je pinpas. Het is daarom dus uiteraard wel van belang dat je ook zelf de nodige voorzorgsmaatregelen treft. Waar je met een pinpas gebruik maakt van een bepaald limiet en een pincode, kun je dit met je telefoon natuurlijk ook doen. Een goede manier om je smartphone te beveiligen, is door middel van de ‘Face id’.